Zaten acikcasi dogru bilinen yanlislar var. ben bunu forumd cogu zaman dile getirdim hatta toplasan 10 seneden fazladir iyice derine indigim makaleler.
Soyle ki, diyelim 1 siteniz var ve10 backlinkiniz var sitelerden. Yerel bir haber sitesi diyelim. Ve hurriyet milliyet trt vb sitelerde sizin iceriginiz yayinlanmis ve sizin sitenize backlink cikisi olmus.
Iki cesit sonuc baklenebiliyor.
1) Tum haber siteleri backlink verdigi icin hicbiri cikmasin ama benim sitem 1. sirada olsun. Diyelimdiger tum otoriter siteler googleda ikinci sayfada olsun. Sizin siteniz sosyal medyada tek link olarak paylasiliyor, cunku sitenizdeki tek makaleden bahsediyoruz. Ziyaretcilerinizin kac tanesi sosyalmedyada bu makalenizi paylasacak?
Simdi yukaridaki sonuc ne demek biliyor musunuz? 10 milyon ana sayfasi olan googledan belki 1000 hit cekmeniz demek. Ayrica cogu kisi de bu forumda actigi konu gibi "otoriter siteler cikmiyor sacma sapan siteler cikiyor ana sayfada" vb...
2) Sizinsiteniz googleda 2. sayfadaama tum size backlink veren buyuk siteler googleda ilksayfayi doldurmus.
Simdi googlein10 milyon ilk sayfa hitinden, bu otoriter sitelerde link almis o makaleyi okuyan kisiler o sitelere oyle guveniyor ki belki %80i sitenizi ziyaret eder, bu da belki de demek 8 milyon kisi. (rakamlara cok takilmayin) Keza bu siteler sosyalmedyadan hit aliyor, ve kendi appleri var, direk siteye giren ziyaretcileri var vb.
Simdi gelelim, sizin son yazidiginiza:
"Makalenin ana resmini konuyla birlikte pintereste ekleyerek hata yaptık şimdi googleda benim üstümde makale başlığıyla birlikte yer alıyor. Yani google içeriğin kalitesine, kimin olduğuna, kim yazdığına bakmıyor. Her zaman savunduğum gibi sadece sitenin otoritesine bakıyor."
Siz aslinda olmasi gereken basariyi yakalamissiniz. Pinterest sizden hit calmiyor, size kendi otoritesini kullanarak kullanici yonlendiriyor.
Aslinda acidan bakmanizda fayda var ve aslinda faydasi olacakbir calisma olmus. Tabi bunu uzun vadede dusunmek gerek.
Bence bir siteyi otoriter yapan, otoriter sitelerin o siteyi kullanarak on plana cikmasi. Bu acidandegerlendirmenizde fayda var.
Iyi forumlar