Merhabalar,
Uzun yıllardır oyun oynamayı seven biri olarak kendi fikrimi söylemeyi isterim,
XBox - GamePass olduğundan dolayı güzel, kütüphanesi çok fazlasıyla var ve hem konsol hem pc tarafında oynanabilidiği için mantıklı bir tercih oluyor.
Fiyat olarak değerlendirme yapmak istemediğim için o tarafa hiç girmiyorum.
Daha önce diğer arkadaşların da dediği gibi bazı oyun taraflarında XBOX ta da PS'te de sınıfta kalan olabiliyor.
XBox ta ki eksik Depolama alanı ne kadar ise onu arttıramıyorsunuz ve o şekilde kullanıyorsunuz bu da oyun boyutlarına göre biraz sıkıntı oluyor.
Konsol tarafı dışında ben PC de çok oynadığım için artık biraz da PC de oyun oynamak bana iş gibi geliyor artık sıkıldım laptop vs başında durmaktan

Konsolu hariç tutuyorum.
Onun dışında uzun yıllar önce PS oynamış biri olarak yıllar sonra PS5 alarak (ABD'den) tekrar dönüş yaptım.
Gerçekten tercihim PS olduğunu anladım, hem özel oyunları hem yeni Dual Sense kolları adamlar farklı bir şey yapmış gerçekten.
En güzel tarafı da 2TB M2 SSD aldım ekstra oyunları indirebiliyorum sürekli silmeden çok iyi oldu en büyük artısı bu benim gözümde

Bunun dışında en çok hoşuma giden Remote Play özelliği. Evde cihazı aç networke bağla istediğin her yerden hücresel yada wifi bağlan oyun oyna mis.
Aç RDR2 veya COD'yi telefon tablet çatır çatır oyna

Bir de Turknet olunca evde 1000 MB gayet güzel oluyor

En sevmediğim olayı ise XBOX kolunu veya farklı bir aparat bağlanmıyor oynamak için SONY kendini kısıtlıyor bu konuda bunu sevmedim.
Oyunlar evet gerçekten pahalı ama PS üyeliği en full paket 2.700K güncel oyunlar, eski oyunlar, klasikler derken gayet yeterli ve hayvan gibi de indirim oluyor.
Şahsi olarak fikrim ikisini de denemiş biriyim sanırım ben hem kalite hem performans (fiyat hariç) PS5 olacak hocam

Net bir şekilde açıklamaya çalıştım kendi deneyimlerimi umarım faydalı olmuştur..