Hiç oyun kanalım olmadı ama uzun yıllardır içerik üreten biri olarak değerlendirmemi yapayım.
1- Video uzunluğu çok iyi. Eğer oran olarak video izlenme süresiniz fazla olursa diğerlerinin aratmalarda diğerlerinin önüne geçmeniz ve önerilmeniz kolaylaşacak.
2- Küçük resim güzel ama yazılar biraz daha büyük olabilir, mobilde okumak zorlaşıyor.
3- Hem başlıkta hem de küçük resimde aynı ifadeleri kullanmak yerine farklı bir şey yazabilirsiniz. Parantez içindeki yazılar tekrar küçük resimde yazılmış, biraz gereksiz gibi.
4- Küçük resim konusunda sürekli aynı resmi kullanmanın olumsuz olduğunu söyleyenlerle karşılaştım. Denemedim ama çok önemli olduğunu düşünmüyorum o yüzden sorun yok gibi. Yine de görüş de ekstra bilgi olarak aklınızda bulunsun.
5- Başlıkta # kullanmak biraz anahtar kelimeye abanmak gibi oluyor görüntü açısından pek tavsiye etmiyorum.
6- Son videonun açıklamasında 3 tane # gördüm. Onu kullanın tabii sorun yok ama #manorlords türkçe şeklinde yazdığınız için onu algılamamış, yanlış hatırlamıyorsam bitişik yazmanız gerekiyordu.
7- Başlık kullanımında başka sorun yok gibi. En çok aratma "manor lords türkçe" üzerineymiş onu da en başta geçirmişsiniz zaten bu iyi.
8- En çok aratılan 2. kelime "manor lords rehber"miş. Vaktiniz olursa ekstra rehber şeklinde de içerikler üretebilirsiniz.
9- Bu arada oyunu sizden gördüm güzele benziyor teşekkür ederim (: Yeni çıkmış sanırım o yüzden başka oyunlara dalmadan şimdilik bu oyun ile devam edebilirsiniz.
10- Bir kanalda hem shorts hem de uzun videoların olması bana doğru gelmiyor. Tabii ki bu bir özellik ikisi de yapılabilir, değerlendirilebilir ama nedense shorts videolar ile kanalını büyütenlerin uzun videolarının pek izlenmediğini denk geldim. Bu noktada risk almak gerek. Kesinlikle haklıyım demiyorum sadece bir değerlendirme.
11- Shorts atacaksanız malum dikkat çekici, çok az başarılan bir şeye ulaştıysanız onun kaydını paylaşmalısınız. Ya da yukarıda rehberden bahsetmiştim ya. İsterseniz uzun videolarla bölüm bölüm devam edip, rehber kısmını da shorts oluşturarak yapabilirsiniz. Para kazanma ipuçları gibi şeyler.. Ya da manor lords türke, rehber şeklinde aratıp baya bir aşağıya inin orada shortslar var. en çok izlenen videolara bakıp ilham alabilirsiniz.
12- Kanal logosu çok önemli değil ama biraz kurumsal firma gibi olmuş, oyun kanalının logosuna pek benzemiyor. Aynı şekilde banner da öyle.. Bence değiştirilebilir.
13- Kanal hakkında kısmı çok kısa ve yüzeysel olmuş. Bende çok uzun yazmıyorum ama yine de anahtar kelime hedefliyorum. Örneğin "Manor Lords serisi ile başladığım Türkçe oyun kanalım strateji oyunları başta olmak üzere birçok oyun ile büyümeye devam ediyor" yapılabilir.
14- Var mı bilmiyorum denk gelmedim ama video başında kısa süreli olarak abone ol filigranı ya da alttan böyle abone ol animasyonu çıkıyor ya 1 dakikadan sonra o da eklenebilir.
15- Vidiq ile son videoya baktığımda kanal etiketi görünmedi. Eklenti mi hatalı bilmiyorum, yoksa mutlaka ekleyin.
16- Son videonun etiketlerini en çok aratılan manor lords aratmalarından seçmişsiniz. Eh konuyla alakalı olduğu için çok sorun yok ama 4. bölümde ingilizce etiketler var onları değiştirmeniz gerek.
17- Kendinize, kanalınıza ait 3-5 tane etiket belirleyin. Örneğin: "ensar ay, ensar ay videoları, ensarsay manor lords" bu şekilde. Bunları her videoda kullanın. Son etiketi oyuna göre değiştirebilirsiniz. Buradaki mantık şu, eğer videolarınızda ortak etiket kullanırsanız videonuzu izleyen kişiye yine sizin videonuzu önerme oranı yükselir.
18- Etikelere yalnızca oyunun adını ve aratmalarını eklemeyin. Oyun, oyun videoları, oynanış, oyun rehberleri... bunları tamamen salladım ama mantık belli. Diğer oyun videolarının önerilenlerinde çıkmak.. Eğer sadece manor lords etiketi girerseniz muhtemelen daha farklı oyun videolarında önerilmeyeceksiniz. Daha genel etiketler girebilirsiniz. Bazıları oyun videoları şeklinde tek etiket girmek yerine oyun, videoları, rehber.. şeklinde kelime kelime de etiket giriyor. Özellikle büyük ve eski kanallar genelde böyle yapıyor. Tam çözemedim ama belki de daha genel kitleyi hedefledikleri için kullanıyor olabilirler, bu da aklınızda bulunsun.
Edit:
19- En önemlisi bence yeni kanal için istatistik iyi. YouTube'da yükselmek biraz sorunlu ama imkansız değil. Tüm sır devam etmek. İnstagram ve tiktok da ki gibi hızlıca yükselmezsiniz ama yükseldiğinizde de sağlam yükseliyorsunuz. Pes etmeden, beklenti içine girmeden devam etmenizi tavsiye ederim.
20- Video açıklamalarına bakmayı unutmuşum. Sanırım tüm videolara aynı açıklamayı yazmışsınız. E bu doğru değil tabii. Peki çok mu önemli? Bence hayır, etiket ve açıklaması boş olan bir sürü milyon izlenmeli video gördüm. Yine de oyunu kuralına göre oynayıp bütün olarak her şeyi olması gerektiği gibi yapmak daha iyi olur. O yüzden mümkünse oyun açıklamalarınızı farklı yapın. Ayrıca açıklamanın başlarında manor lords türkçe, manor lords nasıl oynanır (biraz da az rekabetli kelimeleri hedeflemek gerek) gibi anahtar kelimeleri cümlenin doğal akışını bozmadan kullanabilirsiniz.
bu kadar uğraştın yazdın sana 1 değil 100 R10 verilmeli