osawashere adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yalnız büyük rahatlık...
Adam belki de günlerce uğraştı o bilgileri edindi ve yazdı.
ama ticari olarak zarara uğramadığını düşünüp "yahu yazsın ne var" a kadar gelmiş konu.
+ burada heves kırmak gibi bir bakış da yok bence.
Yapılan eylem aleni olarak "HIRSIZLIK"
Ben yazdım dediğiniz an sizin korumanız altında olur. Ama "İnternetten buldum. Adresi bu. sizin için Türkçe'ye çevirdim" derseniz zaten bir sorun yok.
Eğer ego konuşması yapılması gerekiyorsa ilk metni yazan arkadaşın "Özür dilerim arkadaşlar , metni ben yazmadım, alıntıladım" gibi bir cümle ile devam etmesi gerekir.
Ki henüz şu dakikaya kadar öyle bir cümle yazdığına da denk gelmedim.

"Nasılsa elin gavuru yazmış, boşveeer " tavrının aynısını size çevirelim ?
Sizin yazdığınız bir metni birisi alıp sitesinde, burada, pdf yapıp satarak vs kullanırsa kesin kıyamet kopardı.
Aman kul hakkı aman hocam benden çalmış.
E sen de ÇALMIŞSIN bunun özel mesajla uyarılması mı olur ?

yumuşak bir dille yazıyorum.
Başkalarının hakkına girme ! Çalma ! insanların üstünden pirim yapmaya çalışma !
yeterli mi ?
Benim yazdığım yazıyı metni alıp kendi diline çevirip ben yazdım diyen herkese helal olsun kardeşim. Zaten yazıyı insanlar bilgilensin diye yazmışım. Ticari kaygım olsa gider kitap yazarım, telifimi alırım. Yada reklam temelli site kurar DMCA koruması alırım.

İkinci konuya gelirsek ben yazıyı yayınlayanı savunmuyorum. Ben faydalı bir içeriğe gölge düşürecek bir tavra karşıyım. Çünkü bu tavırında yazan kişinin yaptığı gibi bir ego tatmini olarak görüyorum.

Üçüncü olarak hala özür dilememesi konusunda size katılıyorum.

Son olarakta şu aman yabancı çalmış ne olacak ifadenize cevap oalrak. Forumun e dijital servisler bölümüne, lisans hizmetleri bölümüne girdiniz mi ? Kaç tanesini eleştirdiniz ? Yorumu yazan arkadaş veya siz yada ben. Kaçımız orada dönen ticaretin farkında değil ? O hırsızlık değil mi hemde ticari zarar uğratma alenen. Windows lisansı olunca, bilmem ne e hesabı olunca hiç birimizin sesi çıkmıyor. Nasılya yabancı firma diye. Bilgilendiri bir içerik olunca neden sesimiz çıkıyor ? Çünkü ucu bizede dokunuyor web master olduğumuz için çoğumuzun. Ama işimize gelen tüm lisans hizmetlerinde üç maynunu oynuyoruz hepimiz. Ben buna karşıyım.