Tamam tartisma iste zira farki algilayamiyorsun. Bu forumda benim anlattigimi bana ebook olarak satmaya calisan adamlar var.
Sen o zaman birsey yaz, adam ebook olarak satmaya calissin, ne takiliyorsun makaleyi kopyalayip pdfe cevirmis emek vermis ver parasini al demenle hicbir farki yok. Savundugun seye bak.
Hocam ben demiyorum ki bu adamın yaptığı doğru. Gidip kendi sitesinde yayınlasa o zaman bende sizin yanınızdayım. Sizin örneğinizde siz bundan aktif gelir elde ediyorsunuz ve çalınıyor. Bu arkadaşın yazıyı aldığı sitede adam zaten ticari amaç ile kullanmıyor siteyi. Site sahibi bilgi ve tecrübesini göstermek için portfolyo olarak adlandıralabilcek bir blog oluşturmuş.
Benim gözümde bu yazıyı yayınlayan arkadaşın ben yazdım diyerek gelen beğeniler ile egosunu tatmin etmesi ile sizin "doğrucu davudluk" yaparak gelecek beğeniler ile ego tatmini yapma arasında benim için fark yok. Tek farkı yararlı bir çeviri paylaşmış. Kimseyi zarara uğratmayan bir şey var ortada. Bu yüzden de takılacak birşey görmüyorum. Bırakın egosunu okşasın daha fazla çeviri yapsın. Para mı veriyoruz zamanına emeğine.