Selam olsun,

İlla linç ettireceksiniz beni ama yine de yazacağım.

Bir canlının yaşamına sadece "keyif" için son vermek hayvanlıktır.
Bunu yapanlar bize hayvan mı diyorsun diye düşünmesin zira hakaret kastı ile yazmadım canlı bakımından hayvanlıktır.
Bir evcil kedinin karnı tok olduğu ve evcil olduğu halde bir kuş gördüğünde yakalayabilirse öldürdüğünü görürsünüz. Yer ya da yiyemez ama içgüdüsel olarak öldürür.
Bir insanın, hayvan gibi sadece öldürebildiği için öldürmeyi tercih etmesi esasen insanlığı değil hayvanlığı tercih etmesiyle ilgilidir.

İnsanların içinde tıpkı kedi ve diğer avcı hayvanlarda olduğu gibi öldürme güdüsü vardır lakin dinler, kurallar, kanunlar, insan hakları, toplum kabulleri vs. bu güdüyü dizginlemektedir. Eğer insan öldürmek suç olmasa emin olun bu "keyif" için hayvanları öldürenler insan avlamaya geçiş yapacaktır.

Sadece dünyada besin zincirinin tepesindeyiz diye her canlıyı öldürebiliriz diye avlanmayı spor olarak gördüğümüzde şunlar arkasından geliyor.
Ben tilkiden, domuzdan daha güçlü ve değerliyim onları öldürebilirim.
Şu milletin insanlarını öldürebilirim.
İçimizde yaşayan ama yaşamayı hak etmeyen insanları...

Yeri gelir hayvan öldürür beslenir, insan öldürür vatanınızı savunursunuz. Bahsettiğim şey keyfi olarak safi öldürmek üzerine spor kisvesi altında avlanmakla ilgilidir.
Keyfi olarak avlanmak sporsa neden insan, hayvan gibi bir ayrıma ihtiyaç olsun değil mi?
Hayvanların hakları yok, dilleri yok ve öldürdüğünüzde cinayet işlemiş sayılmıyorsunuz yani insan öldürmekle bir hayvanı öldürmek arasındaki tek fark "insanın" yaptığı ve adına kanun dediği bir kaç satırdan ibaret.