Avcılığı spor, hobi ya da olması gereken bir faaliyet olarak gören azımsanamayacak bir kesim var.
Şahsi görüşüm, bir beslenme-hayatta kalma meselesi olmadan keyfi olarak bir canlıyı öldürmek veya zarar vermek şeklinde yapılan bir faaliyetin spor ya da hobi olması aklıma yatmıyor. Bu konuda epey bir içerik de tükettim fakat halen hak verebileceğim argümanlara denk gelmedim. O nedenle forum ahalisinin görüşlerini merak etmekteyim.
Saygı çerçevesinden çıkmadan, özellikle de avcılığı spor/hobi olarak gören, avcılık yapan veya yapmış arkadaşların bu konudaki fikirlerini merak ediyorum:
Avcılığı ne gibi kriterlere göre bir spor ya da hobi olarak görüyorsunuz?- Maksat hareket ve temiz hava mı? Paintball gibi seçenekler de gayet hareket ve eğlence olarak işinizi görür.
- Silah kullanmanın verdiği haz, ateş etmenin boşalttığı stres mi? Açık havada cansız nesnelere de isabet alabilirsiniz.
- Ya da bunlar değilse nedir?
Benzer soruları dövüş sporları için de sormak isterdim ama konuyu dağıtmak istemiyorum. Bile bile, bir ihtiyaç ya da zorunluluk yokken başka bir canlıya zarar vermek nasıl spor ya da hobi olarak yapılıyor, ya da izin veriliyor, gerçekten buna mantıklı bir şekilde inananların mantığını öğrenmek istiyorum.