Merhaba. R10'da 5 yılımı doldurduğumu,

(5 yıl rozeti) sayesinde fark ettim. Bu nedenle de, bu sürece dair deneyimlerimden ve fikirlerimden bahsetmeye karar verdim.
R10'a kayıt olduğum 2019 yılında, bugüne kıyasla kayıt olmak daha zordu. Örneğin yanlış hatırlamıyorsam, yalnızca özel bir alan adının e-posta adresi ile kayıt olmaya izin veriliyordu. Elbette o zaman R10, şu anki kapsayıcı yapısına kıyasla daha "webmaster" odaklıydı ve dolayısıyla da kayıt olan herkesin kendisine ait bir alan adı olacağı düşünülüyordu. En azından benim tahminim bu yönde. Bunun yanında üyelik şartlarının da daha sıkı olması ve o zaman daha genç olmam, R10 üyesi olmayı gözümde çok değerli yapmıştı. Üyeliğimin kabul edildiğini yazan e-postayı aldığım zaman çok sevinmiştim. O davet kodunu kopyalayıp yapıştırmak beni heyecanlandırmıştı çünkü diğer "alternatiflere" kıyasla R10'da hem ticari yönden fazlasıyla dinamik bir ortam, hem de alanlarında yetkin birçok aktif kişi vardı...
Forum kültürüne alışık olduğum için alışmakta fazla zorluk yaşamadım ve ticaretler yapmaya başladım. Burada yaptığım ticaretler bana para ve daha da önemlisi birçok deneyim kazandırdı. Bu deneyimler sayesinde müşteri ilişkileri, ticaret ahlâkı, para kazanmayı reddedebilme iradesi gösterebilerek sorunlu müşteri ile çalışmama, dolandırıcılardan korunma, tartışma, bilgi alışverişi yapabilme gibi birçok başlıkta kendimi geliştirdim. R10'un bana maddi katkıları olsa da, bence en büyük katkıları bunlar oldu. Hâlâ da bunlar hakkında olabildiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Sözlerimi bitirirken, 5. yılı "kategori moderatörü" olarak karşıladığımı da belirtmek isterim. Bunun için de yönetime ve her an forumun sürekliliği için çalışan görevli arkadaşlara ve yönetim kadrosuna teşekkürlerimi iletiyorum. "R10'da 10. Yılım! 🎉" başlığında görüşmek üzere, hoşça kalın. :)