İşte aradığım konu. Genel de millet yapmasın diye "ya backlink eskide kaldı önemli olan içerik" diyerek insanların başarılı olmasını engelleyenler (şahit olduklarım var) var. Backlink her güncellemede her zaman ön plandaydı. Şimdi yapay zeka ile tek tıkla kaliteli içerik oluştururken ön plana tamamen referans çıktı. İçerik tabiki önemli ama hedef anahtar kelimelerde yükselmek için backlink şart (dofollow backlink).
"Backlinksiz siteme 100 kişi giriyor backlinksiz de oluyor" tarzı konuları görünce düşünüyorum "neden backlink basıp trafiği 5x-6x'lere çıkartmıyorlar?" Gerçekten backlink etkili. Zaten Google ortaya çıkışı çekirdek algoritması olan pagerank sistemidir. Backlink = Referans olduğu için her zaman ön planda olacaktır.
Düşüncelerine kesinlikle katılıyorum.
Yukarıda bir arkadaşta sanırım benimle aynı şeyi yaşamış gibi görünüyor. Benim minik deneyime göre ilk defa backlinkin bir güncellemde daha etkili olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra ben de backlink çalışmalarına önem vermeye çalışacağım.
Bu arada backlinkten kastım çöp paketler değil içerikle alakalı son derece kaliteli backlinkler. Kalitesiz suni backlinklerin uzun vadede zarar verdiğini düşünen taraftayım.
@KOZBA Doğukan bu konuda yorumlarını veya videolarını da görmek isteriz.