Aynı kapıya çıkmıyor arkadaşlar. İllegal olduğunu düşünüyorsanız neden satın alarak talep yaratıyorsunuz?
Öbür türlü ise illegal olduğunu söylediğiniz bir şey satın alıp düzgün hizmet verilmesini bekliyorsunuz. %100 düzgün yapılsa illegal olmasını göz ardı mı edecektiniz?
Açıkcası ben legal illegal durumuna girmedim hocam.
Zira bu duruma girersek etiklik dahil olarak sorgulanmalı. Bu illegal mevzusu genel olarak şikayetler çerçevesinde incelenir. Aksi halde Tüm SMM paneller, ucuz reklam verenler vb hepsinin konusunun kapanması gerekir bu sadece 2 kategori bile forum ticaretinin en az %50 si demek oluyor.
Satın alanda satanda her durumun farkında. Ancak iki tarafta açık arıyor. Örneğin Kanva lisans satanlar Ömür boyu garanti diye bir şey olmadığını biliyorlar.
Satın alanda sen orada Ömür boyu yazdın. Senin hesapların kalitesiz o yüzden patlıyor diye r10 da paylaşıyorlar. Ancak iki tarafta Bunların ücretsiz olarak verildiğini ve ticari olarak kullanılmayacağını biliyor.
Bu konuda satıcıları bir düzene alırsanız Müşteri de Ben bu durumu bilmiyorum diyemez.
Bu konuda yapılabilecek tek şey müşterinin doğru bir şekilde bilgilendirilmesi ve Hizmetin doğru bir şekilde verilmesidir.
Bununla ilgili çözüm önerilerimi zaten yazdım.