Öncelikle geçmiş olsun.

Yazacaklarım naçizane şeyler. Teyit etmek gerekebilir.
Yaşadıklarının bazılarını ve değişik versiyonlarını bende yaşadım. Sadece sigara ve ilaç karşıtı olduğum için bu ikisine bulaşmadım. İlaçtan kastım aspirin gibi vesair ilaçlar. Mutlaka faydası vardır. İnşallah kimsede muhtaç olmaz. Bazı tanımlar hakkında bilgi ve fikir sahibi olursan pekçok şeyi kendiliğinden çözebileceğine inanıyorum.

Beynimiz

Beynimiz hakkında gerçektende çok az şey biliyoruz. Öncelikle beynimizde kol veya bacağımız gibidir, fiziken görülmesede ezilebilir, kırılabilir. İyileştirebiliriz. Aynı zamanda yine kol ve bacak kaslarımıza yoğunlaşıp nasıl geliştirebiliyorsak beynimizide aynı şekilde geliştirebiliriz. Beynimizin ham hali herhangi hayvan ile aynıdır. Korku, nefret, sevgi, saldırma vs. bunlar içgüdüsel olarak hayvan ile seviyededir. Bunları kontrol altına almak bizi hayvanlardan ayıran özellik haline geliyor. Maalesef elimizde rehber olmadığı için yaşadığımız çevremizin, yediğimiz içtiğimiz gıdalar vs. gibi dış etmenler ile beynimiz şekilleniyor ve ona göre depresif veya olumlu olumsuz türlü türlü duygular ile başbaşa kalıyoruz.

Senin anlattığına göre durumundan şikayetçisin. Sanada şöyle ol böyle yap demek ilede aslında seni şuanki formundan başka sıradan bir forma sokmak gibi birşeyle dikte etmeye çalışıyoruz.
Hayatta kesinlikle bir mana aramaya çalışma. Araştırmaya öğrenmeye hevesli ol, ama bir mana aramaya çalışırsan ulaşamazsın. Bir mana arayacağım dersen de işi gücü bırak Felsefe ile ilgilen. Felsefe sonunda hiçbirşey çıkmayacağını bildiğin halde şevkle ve azimle aramayı sürdürme işidir.

Nihayetinde insanız ve burdakilerinde pekçoğunda olduğu gibi şehir hayatı yaşıyoruz. Şehir hayatı demek milyonlarca hamster'ın kafesinde sanki tekerleğin içinde aynı anda dönmeye çalışması gibidir. Düşeriz kalkarız kırılırız seviniriz üzülürüz bunlarında hepsi dünya hayatında pakete dahil şeyler.

Şikayetçi olduğun durumdan nasıl kurtulabileceğini sana söyleyemem, çünkü iyi bir psikolog değilim. Muhtemelen iyi bir psikologda başından geçen olayları analiz edip duygularını öğrenerek çeşitli metodlarla çözümü bulabilir. Lakin şuanki ruh haline, sosyal hayatına ve kariyerine yönelik değişiklik yapacak önemli tavsiyelerim olacak.

1. Sağlık: Yediğin içtiğin ve soluduğun havayı kaliteli hale getirmelisin. Dünyanın en iyi sporunu yapsanda kaliteli olmayan yemek sana sporunda fayda vermez. Ayrıca ruh halimizide karakterimizide büyük oranda yediğimiz içtiğimiz şeyler belirler. "Mutluluk Kürleri - Kitap - Dr. Ümit Aktaş - İlaçsız Yaşam" adlı kitabı okuyup oradaki tarifleri mutlaka denemelisin. Vücudunuda iyi tanımalısın alerjilerin vs. gibi şeyleri iyi tespit etmen gerekiyor. Kesin çizgiler koyup yemeyi içmeyi iyi programla.

2. Yaşam: Maalesef yaşam dediğimiz şey sanki bizim kontrolümüzde gibi gözüksede, hayvanları insanları bitkileri ve ekolojik dengeyi hesaba kattığımızda aslında işimizin kolay olmadığını söyleyebilirim. Birinden borç alırsın veremeyebilirsin, karşı tarafında ihtiyacı varsa başlar dengesiz döngü. Fırtına çıkar, hayvanları sevmek istersin ama bir yandan öldükmek zorunda kalırsın. Sevgilin terk eder, sen sevgiliyi terk edersin vs. gibi şeyler. Empati yapmaya kalksan pekçok olayı zaten nasıl döngüde yaşadığımızı az çok anlarsın. Onun için insanlardan soğudum, herşey manasız gelmeye başladı gibi cümleler aslında tam eğitilmemiş beynizimin kolaya kaçma yöntemidir. Tamamen içgüdüsel bir durumdur. Bu olayları aşman için tavsiyem bu kitabı okuman. "66 Günde Hayatınızı Değiştirin: 12 Adımda Zihinsel Engelleri Kaldırın, Beyninizi Yeniden Programlayın ve Parayı Çekin"

3. Kariyer: Şehir hayatında yaşıyorsak birşekilde hayatımızı kazanmak zorundayız. Nasıl bir eğitimin var, hangi yazılımı öğrendin, ustalığın nedir bilemiyorum. Pekçok insan bunları bilsede maalesef organize olmayı ve organizasyon kurmayı beceremiyor. Aslında burdaki kariyerinden kastım finansal özgürlüğünü sağlaman. Maalesef ülkemizin şartlarından şikayet ediyoruz ama ülkemizide bu hale getirenler bizden başkası değil. Velhasıl kazanma sanatını iyi öğrenmeliyiz. Finansal özgürlüğünü sağladığında da özgüveninin nasıl arttığını göreceksin. "Kazanma Sanatı-Kürşat Tuncel" bu kitabıda mutlaka okumanı tavsiye ederim.

Yazdığım kitaplar sana fikir verir, adımları nasıl atacağını gösterir, uygulamanda yardımcı olur. Ancak uygulamayıp sadece okumayla geçiştirirsen bir fayda göremezsin. Şuanki formunu değiştirmek için 3 seçenek tavsiye ediyorum. Planlı programlı ilerlersen aradığın değişimi bulabilirsin.