Blurayindir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, çok uzun süredir niche siteler yaparım ve backlink olayına açıkçası pek fazla girmiyordum. Zaten çok az rekabet olan ve çok az ziyaretçi alan içeriklerle uğraştığım için açıkçası pek de ihtiyacım olmuyordu.

Ancak bu güncelleme ile sanırım backlink önemi biraz daha arttırılmış gibi görünüyor çünkü zayıf backlink olan sitelerimde düşüş görülürken backlink ağı güçlü sitelerimde neredeyse değişiklik olmadı.

Bir tesadüf mü bilemiyorum ancak benim başıma gelen durum bu.

Söz konusu siteler minimum 6 7 yaşında siteler ve hitleri de ortalama 200 300 civarındaydı. Düşüş yaşayan sitelerimde ana domain ve backlink olan sayfalar düşmezken backlink olmayan sayfalar neredeyse kayboldu.

Açıkçası benzer durumu yaşayan var mı merak ediyorum.
İşte aradığım konu. Genel de millet yapmasın diye "ya backlink eskide kaldı önemli olan içerik" diyerek insanların başarılı olmasını engelleyenler (şahit olduklarım var) var. Backlink her güncellemede her zaman ön plandaydı. Şimdi yapay zeka ile tek tıkla kaliteli içerik oluştururken ön plana tamamen referans çıktı. İçerik tabiki önemli ama hedef anahtar kelimelerde yükselmek için backlink şart (dofollow backlink).

"Backlinksiz siteme 100 kişi giriyor backlinksiz de oluyor" tarzı konuları görünce düşünüyorum "neden backlink basıp trafiği 5x-6x'lere çıkartmıyorlar?" Gerçekten backlink etkili. Zaten Google ortaya çıkışı çekirdek algoritması olan pagerank sistemidir. Backlink = Referans olduğu için her zaman ön planda olacaktır.

Düşüncelerine kesinlikle katılıyorum.