Her kirayı kabul etmeyen kiracıyı evden çıkartabilseydi o zaman işimiz yaştı

Söylediğiniz yanlış, bunu belirttim.
Öyle her sözleşme bittiğinde ev sahibi kiracıyı çıkartamaz. Evi boşaltana kadar aynı kiradan devam eder diye de bir şey yok yahu, yapay zekaya sorup cevap yazdırmayın şuraya.
yapay zekaya sormuyorum siz her mantığınıza aykırı geleni yapay zeka diye kör kütük cevap verdiğiniz için herkesi kendiniz gibi sanmayın.
bilgi birikimi ve deneyimlerimi aktarıyorum, kiranın kendiliğinden sona ermesi ve belirli süreli kira sözleşmesi: Kira sözleşmelerinde kural olarak belirlenen sürenin sona ermesiyle kendiliğinden sona erer. Kiraya verenin, kiracıya ayrıca ihtar göndermesine gerek yoktur. Kiracı, süre sonunda kiralananı boşaltmaz ise kiraya veren tahliye davası açabilir. Kira süresinin bitiminden itibaren bir ay içinde tahliye talebiyle icraya başvurabilir. (burda anlatmak istediğim ev sahibi evmi boşalt dediği an boşaltma değildir yasal süreç ne ise ona göre ev boşaltılır)
size düz mantık lazım o yüzden yukarıda yazdığımı anlayamazsınız, şöyle anlatayım: sözleşmeli olarak bir işe girdiğinizde nasıl sözleşmeniz bitince çıkartılıyorsanız kira sözleşmesi de benzer şekilde işlemektedir.
dip not geçeyim: Sorumlu emlak danışmanı olarak emlak sektöründe hizmet vermekteyim bu konular hakkında bilgi sahibiyim.