Dostlar merhaba.
Ben kendime ozel bir domain sorgulama botu yaptim. Cok fazla ozelligi var ve Mukemmel calisiyor lakin bir sorun yasiyorum.
Bilenler bilir Python-whois kutuphanesi ucretsiz. Bu kutuphaneyi kullanabilirim ama asiri yavas.
Bende botumu yaparken
https://whoisjsonapi.com/
bu siteyi kullandim. Simdi bu sitede her uyelik acinca 1000 sorgulama veriyor. Ben bunu otomasyona baglamistim. Mesela ben 100K domain mi sogulayacagim, 100 uyelik acip, arkaplanda siteye login olup api keyleri cekip uygulamamda kullaniyordum.
Simdi soyle bir sorun yasiyorum. Eskiden bu sitede captcha vardi ama sanirim bozuktu ki ben surekli uyelik acabiliyordum.
Ekran goruntusune bakalim:
Daha once token olmadan gonderdigim isteklerde uyelik acabiliyordum.
Bu token captcha.
Yani uye ol tusuna tiklandiginda veriler gonderirken captcha alinan kodta gonderiliyor ve uyelik aciliyor. Bunu gonderemedigim icin su an uyelik acamiyorum.
Simdi ben bunu nasil asabilirim? Mumkun mudur? Cok fazla arastirmadim.
Benim kodta request modulu ile gerekli istekleri session ile siteye gonderip sonrasinda session ile siteye giris yapip keyi Beautifulsoup ile key cekiyordum. Yani selenium filan kullanmadim.
Seleniumuda bayadir kullanmiyorum ama Selenium ile bu siteye captcha asip kayit olusturabilir miyim? veya benim kullandigim sistemde nasil asarim?
Bu arada site mail onayi istemiyor.
Bu yuzden su an ucretsiz whois kutuphanesi kullaniyorum isimi yine goruyorum ama 10 kat yavas diyebilirim.
Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Belki ornek bir video atabilirsiniz incelerim.
Sevgiler saygilar.