Yanılmıyorum. 3 ayda eskiyor değil de; 5 yıl yerine 1 yılda çöpe çıkıyor anlamında söyledim.
Şimdi bir ayakkabı bir yıl sonra eskise bile insanların gözündeki marka değeri değişmez. Süre tatmin edici geliyor insanlara. Halbuki eskiden bir ayakkabı 10 yıl giyilirmiş.
Ekleme: Telefonlar mesela. Millet senede veya iki senede bir değiştiriyor. Şu anki teknolojiyle 10-15 yıl dayanacak telefonlar yapılabilir. Ama yapmazlar. Kimsenin marka değeri de zedelenmez, düzen bunu kabul etmiş artık.
Şuan daha net anladım sizi o hususta şüphesiz haklısınız ama benim görüşüm Türkiye pazarında bu sıkıntı var.
Hollanda örneğini yaşıyorum çünkü 4 yaşında çocuğun 2 yıl eskittiği ürünleri halam kızlarıma getirebiliyor veriyor kullanın diye taze alınmış sıfır gibi bozulma vs. yok. Emsal yaşta ki kızlarıma aldığım Türkiye'deki marka/markasız farketmez 8-10 yıkama sonrası bozulabiliyor çok sinir bozucu bu durum..