1 - Neden öğrenmek istediğini seçmek: En kritik noktalardan biri bu adım. Alanı seçtikten sonra o alanda kullanılan dil ve frameworkleri/kütüphaneleri araştırıp size uygun olanı seçmeniz gerek.
- Web
- Mobil
- Yapay Zeka
- Siber güvenlik
vb liste uzar gider.
2 - İlk kodu yazmadan önce bazı temel konuların mantığını kavrayın: Çoğu insanın es geçip zorlandığı bir kısım. Algoritma mantığı başta olmak üzere hemen hemen her yazılım dilinde ortak konuları öğrenmeniz gerek.
3 - Kaliteli bir kursa başlayın. Buna ek olarak alternatif kaynaklara sık sık bakıp mantığını kavrayana kadar yeni konuya geçmeyin. Mantığı kavradınız ama kodlayamıyorsanız önemli değil. 3-5 konu sonra farkından olmadan takıldığınız konuyu artık yapabildiğinizi göreceksiniz.
4 - Temel eğitim bittikten sonra küçük projelerden devam etmek yerine büyük bir proje bulup adım adım yapın.
Ek olarak dokümantasyon okumayı, o dilde kullanılan standart mimarileri, stackoverflowda konuları incelemeyi ihmal etmeyin. İngilizceyi en azından kavramları anlayacak kadar öğrenmeniz gerektiğini saymıyorum bile. Umarım yardımcı olmuştur.