Forumda son zamanlarda sürekli aynı kişi/firmalara açılan şikayet konuları oluyor. Özellikle ana 2 kullanıcı hakkında çok fazla şikayet görüyorum. (SMM Panel ve Ödeme Sağlayıcısı kategorilerinde)
Başta işlerini düzgün yapıp daha sonrasında müşterilere önem vermemeye başlayan üyeler hakkında genel olarak neden sağlam yaptırımlar uygulanmıyor merak ediyorum.
Çünkü çoğunlukla aynı kişi/firmalara açılan şikayet konuları, aynı şikayet nedenleri ve sürekli aynı konu içerikleri.
1 hata olur 2 olur 3 olur da; her gün her gün olmaz be güzel kardeşim. Bu her gün oluyorsa ya bu işi beceremiyorsundur ya da kasıtlı olarak insanlara zarar veriyorsundur.
Aklıma takılan bir diğer mevzu da şu oluyor; kişi/firma hakkında bir sürü şikayet kayıtları oluyor, bir sürü olumsuz yorum oluyor. Ama her geçen gün yeni bir müşteri daha ağlarına takılıp tabiri caizse parasını kaptırıyor.
Üyeler bu sorunları görebildikleri halde neden dipsiz bir kuyuya dur bende bakayım diyip atlıyor anlamış değilim.
Bu sorun çıkartan kişi/firmalar forum üzerinde üyelik almış olabilir, reklam paketleri almış olabilir. Ama bu aldıkları haklar insanları kandırmalarına veya bir nevi doIandırmalarına izin vermez.
Anlaşmalar iptal edilip haklarından kalan tutar varsa iade edilir. (Edilmeyedebilir. Forum kuralları ne diyorsa o geçerlidir.)
"Benim üyeliğim var, reklamım var. Bana birşey olmaz." kafasına giriyorlar ve şikayet oluşunca anlık çözüm sunup olayı kapatmaya oynuyorlar.
Bence bunlara genel kapsamlı bir uygulama/yaptırımlar yapılmalı artık diye düşünüyorum.
Not: Bu konu bir tartışma konusu değildir. Sadece eleştiri konusudur. Konu altında tartışma ortamı yaratmadan fikir beyan edebilirsiniz.