Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
" B kişisinin girişime herhangi bir maddi katkısı yoktur." demişsiniz ancak anladığım kadarıyla B kişisinin getirdiği müşterilerle iş yapmaya devam ediyor A kişisi.
Kişileri tanımadığım için bir yorumda bulunmak zor ancak belkide A kişisi anlattığınız kadar masum değildir

Edit: @orhansengun; hocamızın "A kişisi, B kişisi emeğim var dediğinde ödeme yaptığı için bahsi geçen B kişisinin emek ve emeğin karşılığıyla ilişiği tam o esnada sonlanmıştır. " sözlerine de katılıyorum. B kişisi her türlü haksız çıkıyor bu konuda.

yani cevap A kendisini dövüyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=dPxY1Aj5kVc

orhansengun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
A kişisi, B kişisi emeğim var dediğinde ödeme yaptığı için bahsi geçen B kişisinin emek ve emeğin karşılığıyla ilişiği tam o esnada sonlanmıştır. Devam eden süreç için herhangi bir hak iddia etme şansı yoktur zira emeklerinin karşılığını da zaten maddi olarak almıştır.

Devam eden süreçteki tavrı, tabiri caizse abesle iştigaldir. Geçersizdir…
aynen öyle dostlar, B kişisi verdiği taahhütleri tutamamış, iş yapılacak birileri ile tanıştırmış mı tanıştırmış, onun da komisyonu mabında bir ödeme almış aslında ve üstelik kendi talep ettiği tutarda ödeme almış .

Bir de şöyle bir durum var, B kişisinin o sektör ve iş ile alakası da yok pek, sadece daha önce yaptıgı iş gereği bir çevresi ve lokalde ne nerede bulunur gibi bir tecrübesi var, ona istinaden zaten ortak yapılıyor fakat o beklenilen kabiliyeti de sergileyemiyor.

Yani o sektörde iş yapan adam olsa, hani benim müşterilerimi aldın muhabbeti falan yapsa tamam derdim ben de ama öyle bir durum da yok. O nedenle bana da A haklı geliyor.

Hatta B nin bir çirkin davranışı da var onu yazmayı atladım, A nın ailesini de rahatsız ediyor, A zaten o noktada karşısına alıp konusuyor.

Dixon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
A kişisi sonuna kadar haklıdır, hatta herhangi bir ücrette ödememesi lazımdı.

Bundan takribi 20 yıl evvel oto galeri açtığımızda benzer bir olay yaşadık, biz arabadan anlamıyorduk. Dükkan ve sermaye bizim, B kişide sözde arabadan anlıyordu. Sonucunda bizi mağdur etti. Aynı şekilde şu kadar emeğim var, bu kadar emeğim var diye kükredi, kendisini arabaların yarı yarıya ortağı olarak nitelendirdi herkese karşı, böyle tabiri caizse şov yaptı. Evinin elektriğini, doğalgazını, kirasını ve temel ihtiyaçlarını ben karşılıyordum. Bundan 20 yıl evveli için 20.000 TL borcu vardı. O zaman o paralara sıfır ne araba istersen alınıyordu. İyiniyetle yaklaşsa o borcu silerdik ancak yaptığı çirkeflik ve terbiyesizliklerin sonucu o parayı çok zor tahsil ettik. Yaptığı telefon tacizleri, dükkanın önündeki şovları ve arkamızdan sürekli attığı iftiralar yüzünden maalesef kendisini darp etmek zorunda kaldık. Dayak cennet çıkma sözünün bir kez daha gerçek olduğunu bize kanıtlattı. Bir daha işyerimizin önünden dahi geçmedi.
size de geçmiş olsun hocam

Aras21 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müşterilerini B kişi sayesinde kazanmışsa B kişisi haklıdır. Eğer anlaşmayı bitirdilerse onun getirdiği müşterileriyle devam etmemesi gerekirdi. A kişisi haksızdır.
şöyle örnek verelim.

Ben bir dijital pazarlama şirketi kuruyorum, iş kovalıyorum; senin de r10 ile ilgili bilgin var, o ara işsizsin iş arıyorsun, bana diyorsun z ki bak böyle bir platform var orada iş yaparız, ben iş yaptıracagıız grafiker, yazılımcı şu bu ayarlarım onları işi de bağlar organiz ederim, sen de seosunu yaparsın.

Sonra ben üye oldum o süreçte sen bana verdiğim sözleri tutamadın ne adamlarla iş verecek, ne işi yapacak adamları bağlayıp organize edemedin, birşeylerle ugrastın ama beceremedin ve o zamana kadarki emeğin karşılıgında bir para da istedin verdim ayrıldık.

Ben r10 da reklam çıktım, konu tasarımı yaptırdım iş aldım masrafa girdim işi yapacak grafiker, yazılımcı vs. ayarladım işleri tamamladım. Yani r10 a girdikten ve bir kaç kişi ile tanıştıktan sonrasında senin hiç bir payın yok. Şimdi o işlerde senin bir hakkın var mı? Yani sırf bana r10 diye bir platform var dedin ve buraya davet ettin, burada üyeler ile tanıştırdın, forumdaki işleyişi anlattın diye, ben artık bu forumda yaptıgım her işten, aldıgım sorumluluk ve riskten bir kazanç hakkın oluyor mu gerçekten?

A ile B kişi arasındaki durum birebir aynısıdır.

Kei adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
B kişisini C ye dönene kadar döverdim
ahahahah B bir tık daha zorlasa zaten sonu o olacakmış =)