Hocam öncelikle dil konusuna aşırı takılmadan giriş yapmanızı tavsiye ederim. Bir yazılım dilini öğrendikten sonra diğerlerini öğrenmek kolaylaşıyor diye duymuşsunuzdur ve bu gerçekten doğru.
Üzerinde çok da vakit kaybetmeden bir dil seçin kendinize. C, C++ ve Java gibi daha düşük seviyeli diller başlangıç için zordur tavsiye etmem. Python ve JavaScript gibi kullanım alanı çok geniş olan dillerden biri seçilebilir.
Dili seçtikten sonra kendi kendinize çalışma deneyiminiz veya motivasyonunuz azsa kurs benzeri bir şey takip edin. Udemy kursu olur, youtube ders serisi olur veya akademi vs. tarzı bir şey olur fark etmez. Çok izlenmiş çok beğeni almış serilerden birini seçin ve takip etmeye başlayın. İzlemeye başlayın demek yerine takip etmeye başlayın diyorum dikkat ettiyseniz çünkü izleyici olarak kalmamak önemli, yazmaya başlamak lazım. Az çok ne öğrendiğiniz fark etmeden kendiniz bir şeyler yazmaya başlayın. Sayıları toplatın, harfleri saydırın veya küçük işlemler yaptırın fark etmez. Bilginiz arttıkça daha kapsamlı şeyler yazarak ilerleyin. Bir süre sonra küçük çaplı projelerle başlayıp büyüterek kendinizi geliştirmeye devam edin.
Belli bir yeterliliği sağladıktan sonra bir alan seçip daha spesifik çalışmalar yapmaya başlarsınız. Ama temel alma kısmını atlatmadan bu zor olduğu için öncesi önemli.
Merhaba temel olarak html temel form elementlerini css v.s derken küçük adımlar ile başlayabilirsin.
Ben PHP seçtim bunun için devamında ileri seviye kaynakları nasıl bulabilirim ya da şöyle söyleyeyim iyi yazılımcılar nasıl ileri seviyeye kendilerini geliştiriyorlar API sistemleri yazmak istiyorum fakat Türkçe kaynak bulamıyorum doğru düzgün ingilizce olmadığı için yabancı kaynaklara da bakmıyoruz.