BABER adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben makinanın sistemine ek kontrol kartı yapıp onu entegre etmiştim. Motor beyninden gelen verilere bakıyordı aynı zamanda makina beyninden gelenlere. Motor beyni err kodu yollarsa arıza olarak database'e veri geçiyordu. Yoksa eksenlerden veri geldiğinde açık, veri akışı kesildikten 1dk sonra da kapalı diye dbye yolluyordu. Ama sizin makina çok müdahaleye izin veren bir cihazmış gibi durmuyor. Cihaz doğrudan internete bağlanıyor mu üzerinde canbus vs. bir iletişim hattı var mı bulamadım. Eğer bunları yapamıyorsa aklıma cihazın orjinalliğini ellemeden yapılabilecek şu geldi : üzerinde durumları belirten ikaz lambası varsa o lambaların açılıp kapanma durumlarına bakan bir kart takılabilir/ en kötü ldr + iot kart ile hangi lambanın yandığı okunup dbye yollanabilir.
Bende biraz araştırdığımda bu cihazlarda FANUS Focas2 denen bir yapı var sanırım. Bunun üzerinden normal bir IP ve Port üzerinden veri alabiliyoruz. Değerli cevabınıza istinaden peki FANUS veya FOCAS2 ile ilgili bir bilginiz var mı?