Fatihh41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, ne kadardır bu alanda mobil oyun geliştiriyorsunuz? Ayrıca yapay zeka ile bilmeyenler için bir site veya uygulama var mı onun üzerinden sürükle bırak veya tıklayıp ekleyerek mobil uygulama veya oyun yapmak için? Son sorum olarak ise gördüğünüz kapsamlı oyunları ortalama kaç kişi yapıyorlardır? MMORPG oyunları için ?
Aşağı yukarı 3 yıldır mobil oyun geliştiriyorum hocam ama tam zamanlı olarak değil, yüksek lisans işlerinden vakit kaldıkça.

Ben yapay zekayı ne yazılımda ne farklı bir şey için hiç kullanmadım diyebilirim. Benim ilgimi çekmiyor, biraz eski kafalıyım sanırım. İnternetten dökümantasyon okuyup video izleyerek manuel olarak yapıyorum her şeyi. GameMaker ve PandaSuite gibi sürükle bırak şeklinde oyun yapabileceğiniz oyun motorları duymuştum ama kendime kullanmadım hiç.

Benim kendi casual oyunlarımı geliştirmem her biri için 1.5 ile 3 ay arası bir vakit alıyor eğer düzenli çalışırsam. Bundan yola çıkarak modern MMORPG oyunlarına baktığımda her şeyiyle birlikte 40-50 kişiden az olacağını sanmıyorum takımın. O sayıyla bile yıllar sürüyor tamamlamaları.