Cageslaer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaklaşık 3 senedir tamamen özgün içerikler ürettiğim teknoloji odaklı web sitemin Ekim 2023 güncelleme öncesi günlük tekil hiti 10K civarındayken şu an günde 1,5K'yı görürsem öpüp başıma koyuyorum. Hit kaybıyla birlikte gelir kaybından bahsetmiyorum bile. 3 yıldır yaptığım tek iş buydu, şu an bir işte çalışmazsam faturalarımı bile ödeyemeyecek durumdayım.

Bu Google Core Update'ler kime yaradı bilmiyorum. Gerçekten aranızda bu güncellemelerden sonra 'benim işler açıldı' diyen var mı? SEO işi yapanların artık bu işe eskisi kadar önem vermediğini düşünüyorum. Örneğin bana kaliteli reklamların gösterildiği 3 makalem anahtar kelimelerde ilk birkaç sıradayken otoriter bir ingilizce site, sonuna /tr uzantısı ekleyerek (tabii ki Türkçe kuralları hak getire) direkt ilk sırayı aldı. Yani özene bezene hazırladığınız içeriklerin, sizin sektörünüze ele atan kodaman bir siteyle birlikte çöp olma ihtimali yüksektir. Bir de Google'ın Türkiye'te 5. dünya ülkesi muamelesi yapması da cabası.

Kısacası SEO işi artık tek gelir kapısı olmaktan tamamen çıkmıştır. Size de tavsiyem kesinlikle en az 2 farklı işinizin daha olması. Yoksa siz de benim gibi neye uğradığınızı anlayamadan 8-9 ay içerisinde %90 gelir kaybı ile bu acı tecrübeyi yaşarsınız.
Scam siteleri öne çıkartmış hep. Saçma sapan reklamlı virüslü sitelerde kendimizi buluyoruz. Naptı böyle kendine google çözemedim