İzledim aynen ilk videodaki gibi durum sanırım tv telefon olayı dediği gibi. Kestik daha çok vakit harcayacağız o önceki hallerine dönecektir umarım sağolun .
hocam benim kızım 2.5 yaşında anne baba evet hayır vs diyor ekranlara bağlamamak gerekli dışarı götürüyorum akşama kadar oyun oynuyor kumla oynar parkta oynar bahçemizde oynar genelde 3. yaşına girdikten sonra başlıyorlar konuşmaya
Teşekkür ederim haklısınız tamamıyla bizim hatamız evde bir kutuya bağlı yaşamaktan oluyor sanırım.
Aynı durum küçük kuzenimde de vardı. Aynısı. Doktor disleksi dedi. Ama o en az 3-4 yaşına kadar da tek tük kelimeyle falan konuşuyordu. Hatta bir şeyle ilgilendiğinde asla dönüp bakmazdı. Söylenene cevap vermezdi. Tedaviyi hala görüyor. Eğitim olarak da özel eğitim alıyor. Dıştan bakıldığında da fiziki olarak vs. en ufak kusuru yok. O mesela harfleri de ters yazıyor. Üzerine düşün mutlaka. Çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim disleksi baktım ama kelime anlamama olayı sanırım oğlumda şükür anlamama yok gel git elma çilek hepsini biliyor anlıyor ama gel gör canı isterse konuşuyor.
Otizm sanırsam genetik bir hastalık. Tabi bu anne veya babada olmasını gerektirmiyor. 3-5 kuşak gerideki akrabalarında da olsa olabilecek birşey bir sorun soruşturun bakalım böyle birilerinde görülmüş yakın akrabalarında varmıymış
Benim ve eşimin ailesinde yok diye biliyorum daha doğrusu şimdi daha önce tv televizyon öncesi hallerini hatırlayınca çok büyük etken tv çizgi film olduğunu düşünüyorum tabiki yinede herşeye rağmen doçente gideceğim.