Selamlar, node js ile bir proje geliştiriyorum sizler için. Bir yerde ufak bi takıldım ama sonrasında hallettim. Sizlere sorup kaç farklı mantık çıkacak diye merak ettim.
Algoritma Yazılımsal olarak bu arada. (bilmeyenler için not ).
Algoritma: Arama sistemi (Searching) yapmamız gerekiyor. Kişi panelde istediği servisi aratırken kendisine olabildikçe en iyi sonucu vermemiz lazım. Elastic search deniliyor buna fakat biz bunu custom yapacağız.
Bir kategori sistemimiz bulunuyor. Her kategoriye atanmış keywordler bulunuyor. kategori şeması şöyle:
Bu kategorilere atanmış Alt Kategoriler bulunuyor. Onlarda şöyle:
Bu alt mediaSubCategory ve socialMedia Kategorisi ile de ilişkilendirilmiş bir alt kategorimiz daha bulunuyor:
3 adet bu şekilde kategorimiz bulunuyor.
Yukarda belirttiğimiz gibi arama algoritması yazıyoruz.
Aratılan kelime şunlar: "Instagram garantili sağlayıcı türk beğeni" (Bu kelimeler yerlerini değiştirerekte aratılabilir)
Keywordler ile eşleşen kelimeler: instagram, garantili, beğeni
Eşleşmeyen kelimeler: sağlayıcı, türk
Amaç: Servisler arasında sadece kişinin isteğine bağlı en ilgili servisleri göstermek. İşte Servisler tablomuz.
Not: Servisler tablosunda servis olduğu halde socialMediaId veya mediaSubCategoryId veya servciesCategoryId boş olabilir. Fakat mediaSubCategoryId veya servicesCategoryId varsa socialMediaId boş olamaz.
Sorularınıza cevap vereceğim