Merhaba hocam . Ellerinizden öper 2 tane oğlum var biri 20 aylık diğeri 3 yaşında .
Tabiki 3 yaşında olanın kıskanclığı zirvelerde devamlı küçüğü ağlatıyor elindeki oyuncakları alıyor yani küçüğe aldığım herşeye sahip oluyor.
Diğer 20 aylık oğlum kendi başına yıkanabiliyor saçlarını tarıyor tvdeki şarkılarla oynuyor ama gel gör 3 4 kelime harici konuşmuyor. Anne baba birde bu ne diye parmağı ile gösteriyor.
Bizde dün bir psikiyatriye götürdük kadın gelişim testine gönderdi . Testi yaptırdık kadın doktor teste daha bakmadan dedi çocugunuzda otizm belirtileri var.
Sonra dedi şurda şurda özel yerler şu doktor arkadaşlar var götürün .
Gelişim testine bakıp 2 ay geriden geliyor dedi .
Çocuğum hem az konuşuyor hemde diyelim oyun oynarken adıyla seslenince bakmıyor misal ama oyun vs olmayınca direk adıyla seslenine dönüyor bazen oyun içinde 3 defa seslenince dönüyor ama herhangi bir oyun veya çevre etkeni olmayınca direk bakıyorda oynuyorsa ceelerde yapıyor bize gülüyor taklit ediyor vs vs . Bize doğru koşuyor oyunlar oynuyor.
Hatta sabah ekmeğe giderken bile gideceğimi bilip ben giyinince otomatik geliyor gidelim diye.
Yani otizm belirtileri bakıyorum anında dönüp bakmaması ve geç konuşması harici tutan herhangi bir belirtisi yok.
Hatta konuşmamasına rağmen eliyle ne istediğini gösterip bizden talep ediyor herşeyi anlıyor anlatıyor.
Bir doçente randevu aldım götüreceğim ayrıca full tv telefon bakıyordu onuda dün itibariyle sonlandırdım. Çünkü hanım annesigilde iken baldızın 2 kızı varken daha çok bakıyordu bize diye hatırlıyorum.
İşin tuhafı göz göze gelmekten çekinmeyen herşeyi anlayan bazen canı isteyince şarkı gibi bababalar söyleyen çocuğum bir yanda içime kurt düşüren hemen doktor tavsiyesi veren doktor ise diğer tarafta.
Biliyorum burası yeri değil ama fikirlerinize ihtiyacım var.