Aynı durum bir kaç ay önce 2,5 yaşında ki kızımın başına geldi. O da dolapta karınca olduğunu söyledi, hıçkıra hıçkıra ağlayarak uyandı. Annanesinin telefonundan sanırım oyun reklamları filan çıkmış karşısına, normalde bizim telefonlarda premium var reklam vs. çıkmıyor, onun dışında ne izlediğini kontrol edip silip engellerim yada rica ederim değiştirir. Büyük ihtimal kızınızda böyle bir şeye denk geldi. Kızıma şöyle yaklaşmıştım;
Küçükken benimde karıncalardan korktuğumu ama sonradan onların zararsız olduğunu, onlardan büyük olduğumuzu, asıl onların bizden korktuğunu çok ısrar etmeden sohbet eder gibi onun korkularını da ciddiye alarak (anlıyorum seni, bazen böyle şeyler bizi korkutabilir, ne gördün nasıl gördün vb. çok üstüne gitmeden) anlatmaya çalıştım. Direkt kızınıza bir şey yok, bir şey olmaz, korkma, bundan mı korkuyorsun, korkacak bir şey yok gibi yaklaşımlarda bulunmayın. Dinleyin, anlayın, geçiştirmeyin, üstünü kapatmaya çalışmayın. Maalesef ebeveyn olmak yıpratıcı olabiliyor ama çocuklarımızın sağlığı için sağlam durmalıyız, sabırlı olmalıyız ve onlara her konuda destek olmalıyız. Hepimiz bir çok süreçten geçeceğiz, buda onlardan birisi.
Dipnot: Bu söylediklerimi yanlış anlamayın belki böyle yaklaşmışsınızdır ama her ebeveyn maalesef o anlık duygularla böyle yaklaşamıyor, kırdıysam sizi af ola. Çocuklarımızla ilgili bilgi alışverişi için her zaman DM beklerim hocam, birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz olabilir