Bu durumu r10 platformu ile paylaşıp çareyi burada aramak doğru değil.Bir hemşire olarak söylüyorum , öncelikle acile gidip bi doktora durumu anlatıp yönlendirme sağlanmalı.Acile gidin dememdeki sebep ise en hızlı görüşebileceğiniz doktorun orada olması.Endişelenmeyin uyku biyolojik bir ihtiyaç çocuk öyle veya böyle uyuyacaktır.Doktorun yönlendirmesiyle hareket etmenizi tavsiye ederim
haklısınız ama bu durum doktorluk bir durum değil ki. her çocuk korkar. ister çizgi filimden olsun ister hikaye olsun ister kitap olsun. çocuk korkar. önemli olan anne babanın o korkuya nasıl tepki verdiğidir.
biz eski kuşaklar mesela babannelerimizin annannelerimizin anlattığı korkulu hikayeler ile büyüdük. onlar bizim gece rüyalarımıza girdi.
değişen veya doktorluk hastanelik bir durum yok. korku çok önemli. korkununda öğrenilmesi lazım.
aynı çok titiz davranan anne ve babaların çocuğu evden çıkartmaması, mikrop kapacak diye sosyelleştirmemesi bahçe indirmemesi gibi. nasıl o çocuklar hasta oluyor da çok ağır atlatıyor çünkü mikrobu vücudu tanımıyor. aynı o yeni nesi çocuklarda maalesef korkuyu bilmiyor.
benim iki tane kızım var. hasta olduklarında tabiki hastaneye de götürüyorum ilacını veriyorum yaş aşılarını yaptırıyorum ama hasta olacak diye de dışarıya çıkarmamazlık yapmıyorum.
korkacaklar diye de herşeyden sakınmıyorum çünkü o çocuk korkuyuda bilecek ki yanlışı yapmayacak. korkacak ki huzurun ne olduğu anlayacak.