Çok merak ediyorum:
Ahmet Kaya'nin şarkısının sözlerini degistirip biz Apo'yu özledik demesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?
edit : ben yazarken başka mesaje cevaben yazmissiniz, ayni hikaye.
Ben Kürtlerin arasında büyüdüm, ne konuştukları hakkında fikrim olacak kadar evlerine girdim ciktim yemeklerini yedim sularını içtim. Kan kardeşi olduğum da oldu, aşık olduğum da. Hala gorustugum cok iyi Kürt çocukluk arkadaşlarım vardır.
Fakat Ahmet Kaya gibi Apoya övgüler dizen bir adamin güzellemesini yapan da benim gözümde farksızdır. Neymis efendim bu devletin birlik ve butunlugunden yanaymis, icerisinde gram vatan sevgisi olan birisi terör elebasi ile ilgili tek kelime iyi konusamaz, dili tutulur da konusamaz, hikaye anlatmayin. Apoyu ozlemis, tez zamanda kavuşurlar inşallah.
Bu ülkede ırkçılar var doğrudur, nasil ki Kürtler arasında bölücü bir kesim var, Türkler arasında da kafatasci bir kesim var, bunlar çok çok azınlıktır, iki taraf da ama egitimle ama yaptirimla sönümlenmelidir. Fakat kurtla kuzuyu, adamla çakalı ayırt etmek lazım.
Ama her fırsatta sempatizanlik yapanlara göz kirpip sonra da biz devletciyiz, vatanseveriz deyip kimse de milletin aklını hafife alamaz...
Ahmet kayayı sev diyen yok hocam. Ahmet kayayı seven ülkücüler de var sevmeyen Kürtler de vardır, Bu değişir. Ayrıca Kimseye göz kırptığım yok? Ben kendim diyorum lanet olsun o adama diye. Sevmek zorundamıyız öyle adileri? Kafatasçıların azınlık olduğunu söylüyorsunuz ama hiç öyle değillerdi yada biz fazlasıyla onlara maruz kaldık. Kaldı ki ben Devleti sonuna kadar seven ve sahiplenen birisiyim, istiklal marşının 10 kıtasını 5 yaşında ezberlemişimdir. Anlamıyorum nedendir bu bakış açısı ama Kürt düşmanlığına karşıyım diye devlet düşmanı olmuyorum.