Maalesef index alması demek hedef anahtar kelimelerde görünecek anlamına gelmiyor. Hedef anahtar kelimelerinizin rekabet durumu önemlidir.
Bir durumu anlatmak istiyorum; Google News kayıtları kapanmadan önce sürekli "ret" veren bir sitenin gelen mail bildiriminde "siteniz hakkında yeterli bilgi bulamadık" şeklinde yazmaktaydı. Biz de bu site hakkında daha fazla bilgi bulabilsin diye backlink basmaya başladık. Backlinkleri Google görmesi için indexe gönderdik ve Google News kaydını tekrar gönderdik. 1 hafta içinde onaylanmıştı.
Artık herkesin içerik üreticisi olduğu, hatta yapay zekayla saniyeler içerisinde içerik üretilen bir dönemde referans ön plana çıktı. Sitenizin referansı ne kadar iyiyse siteniz de o kadar yükseliyor. Referans = Backlink.