Arkadaşlar bir şey danışmak, fikir almak istiyorum. Tamamen örneklendirmeler üzerinden gideceğim.
1- Ben bir şahıs şirketi açtım diyelim. İlla kendi adımla mı hizmet veriyorum? Kendi adım + kurduğum sitenin ismi (örn medya şirketi) ile hizmet verebiliyor muyum? Fatura keserken bu ismin görünmesi gerekir mi? Bu konuda ne yapmalıyım? Oyuncuyum ben. Dizilerden aldığım ödemeler için fatura kesmem gerekiyor. Şahıs şirketi olarak keseceğim. Kendi adım + kurduğum site ismi ile hizmet verebiliyor muyum?
2- Verdiğim hizmetlerde farklı markalar kullansam hepsine şirket mi açmam gerekir yoksa bir yerde ismini geçirsem yeterli mi?
Örneğin: Kafa TV benim diyelim. Ben bu isimle şirketleşip içerik üretiyorum. Ama medya ismiyle farklı yerlere de hizmet veriyorum. Bütün markaları (3 tane mesela) tek bir firmaya (Kafa TV) ye bağlayıp, hepsinin vergisini Kafa TV üzerinden ödeyebiliyor muyum? Biraz karışık oldu ama benim de kafam karışık. Olabildiğince sadeleştirmeye çalıştım.
Özetle: Ana marka var. Bir de alt marka var. Hepsinin şirket olması mı gerekiyor? Şahıs şirketi olarak bir ana markaya odaklanıp alt markayla da hizmet verebilir miyim? Onun için de ayrı şirket gerekir mi (vergi yine ana şirket üzerinden ödenecek gibi)?
Kafa Tv, Kafa Sports, Kafa Dergi. Bunlar ayrı ayrı markalar mı yoksa tek bir markaya bağlı alt şirketler mi onu merak ediyorum aslında.