HDP sorusuna şöyle bir taraftan bakmanı tavsiye ederim. O paranın nerelere kullanılacağını denetlemek o paranın ter*re finansman olarak geçişini engellemek idarenin yani devletin elindedir. Sen eğer bunu engellemek istiyorsan oraya kayyum atamadan da bunu yapabilecek bir devlet değilsen şüphe vardır. Benim gördüğüm iki dönem seçim zaferi ve bir kayyum dönemi olan iktidar partisi benim şehrime borçtan zarardan başka bir şey bırakmadı. Hasan Arslan belediyesi döneminde Erdoğan bile gelip 'biz bu kadar para gönderdik hiçbir şey yapmamış' dedi. Savcı Sayan konusunda da haberler internette geziyor anlatmama gerek yok. Kayyum vali yani devlet görevlisi olduğu için mecburen iyi bir yönetim sergiledi ee tabi sonrasında ödüllendirildi. HDP ikinci dönemi yeni başladı. İlk dönemde halkın içinde belediye başkanı gördüm ilk defa hayatımda. Çöp sorunu olan memleketin her köşesine çöp kutusu koydu. Düşünsene bize çöp kutusu ödül adeta çünkü görmediğimiz çalışmalardı bunlar. Aşiretlere sözler verilmedi. Şu an aşiret arkasına sığınan birçok arkadaşım üzülüyorlar iktidar Ağrı'da kazanamadı diye önceki kazandıkları seçimlerde verilen sözler onları tatmin ediyordu çünkü. Ben Doğuda HDP dışında bir parti belediyeyi aldığında değer görmedim hizmet görmedim. Bu da beni ter*r destekçisi yapmaz
veririm vermem seni ilgilendirmez. Eğer mecliste koltuğa oturabiliyorsa, seçime katılabiliyorsa ve sen ona oy vereni t*rör destekçisi olarak nitelendiriyorsan senin yaptığın suçtur. Anayasal haklar çerçevesinde bir vatandaşın o partiye oy vermesi t*rör destekçiliği değildir olsaydı mecliste olamazlardı, seçime katılamazlardı, seçilemezlerdi. Bilinen gerçeklere değinelim istersen; Fetöyle kol kola gezenler bellidir. Başarısız görünüp iktidara hizmet eden muhalefet bellidir. Her seçim makarnaya kömüre namaz kıldı diye bir adama oy veren kesim bellidir. Bu ülke sınırsız güzelliğe sahip fakat o seçilenler kendilerini düşündüğü andan itibaren ter*risttir. Bunlara fırsat veren oy veren ter*rist destekçisidir. P*k'da teröristtir. Fetöde teröristtir. Benim memleketime değer verip hizmet edene benim oy vermem benim vatani görevimdir. Nasıl bu ülke için en iyisini istiyorsam memleketim içinde en iyisi kimse onu seçmem benim ter*rist destekçisi olduğumu göstermez. İşte çıkarmanız gereken gözlük budur. HDP'ye oy veren biri P*k'ya destek versin diye oy vermiyordur. Memleketine değer verdiği için veriyordur. Umarım oy çalan şehrinizin kasasını boşaltan akrabalarına kadrolar açan sokağa silahla inen bir belediye yönetimine maruz kalmak yerine her zaman size değer verdiğini hissettiğiniz belediye yönetimlerinde sükunet içinde yaşarsınız.
Sağ sol ideolojik bir kavgaydı. Kürt meselesi hastalıklı bir kavgadır Faşizm içerir. Sağcı solcu kavgasında danışıklı dövüş olur solcu arabistana git der, sağcıda moskovaya ve bunlar İDEOLOJİK FARKLARDAN doğan tartışmalardır. Kürt meselesi ırki bir boyuttadır orada tartışmada ki sağcıda değil solcuda değil insan insana Kürt olduğu için bunu söylüyor tabi ideolojik bir fikri olması ona fazlada görülüyor. Dağa gitmesi gerektiğini söylüyor. Bu sağ sol davası değildir. Aynı şekilde çözülemez.
Türkler değil ki olay bunu kavramak lazım. Ülkede büyük bir çoğunluk bu düşüncede Fars, Arap köklerinden gelen insanlarda da bu zihniyet fazlasıyla mevcut. Burada olay hatanın neler getirdiğinden çok neler götürdüğü Şeyh Sait naptı hainlik etti asıldı. Bana ırkçı davranan beni ruhsal olarak etkileyen bir insana ne oluyor? Asılsın demiyorum ama bu tacizinin cezasını çekmeli mi diye düşünüyorum. Diyorum ki o dönüşmeli dönüştürülmeli bilinç kazanmalı. Fakat bunun için ben çaba gösterdiğim vakit anadolu irfanı, tezek gibi ithamlar alınca hastalıklı düşünceden kaçmak zorunda kalıyorum ve o şahısların yaptığı ırkçılık çocuklarına aktarılıyor ve bu süregelen bir soruna evriliyor. Hain asılsın en önde alkışlarım fakat hainden beter davranana ne yapmamız gerekiyor diye tartışalım istersen. Unutmayıp içinde saklamakta değildir bu deneyim ve çıkarım çatışmasıdır. Unutup pembe g*tlü davranmak omurgasızlık olur. Elinde olmayan bir nedenden insanın yargılanması unutacağı bir olay değildir. Bunu tahlil edebildiğini kabul edersen hocam bu güzel tartışmaya devam edebiliriz. Eğer yok bir insan Kürt olduğu için yaşadığı aşağılanmayı, ötekeleştirmeyi unutabilir neden içinde saklasın ki? düşüncesindeysen tartışacak ve konuşacak bir şey kalmamıştır. Teşekkürler
cümlenden sonrasını okumadım.