hocam yapmayın,
siyasette ilçe başkanı olan il başkanı olan arkadaşlarım var(başka partiden)
onlar bile bir çok şey anlatıyor, kaldı ki hdp yapmayacak. yapmayın allah aşkına, burda samimi bir şekilde konuşuyoruz. ama elmaya armut demeyelim hocam.
siyaset başka bir boyuta evrildi.
olmaz dediğimiz şeyler oluyor. akp-mhp-hüdapar insanlar rüyasında görse inanmazdı bu ittifaka, ama oldu.
aynı şekilde 6 lı masada 7. sandalyenin sahibininde kim olduğunu biliyoruz. bunda hemfikiriz. ancak ben chpnin hdp ile olan iş birliğini destekliyor, akpnin ise hüdaparla olan birlikteliğini kınıyorum.
çünkü hdp hali hazırda zaten kurulu bir parti ve belirli bir oy oranları var. chpnin bu hamlesiyle dağa giden paralar bir nebze azaltıldı.
akpyi neden kınıyorum ?
zaten bir varlığı olmayan, mecliste 1 tane sandalyesi olmayan partiyi meclise soktular.
O zaman bu ülkede oy veren her seçmen aynı kesede hocam

Onlar bile yapıyorsa onlar bile bu halkın emeğini çalıyorsa HDP kesin yapıyordur demek onları meşrulaştırmıyor mu

Sende bile bile onlara oy veriyorsun. Sen hırsız destekçisi misin? Her partiden var para kaçırma buna bir şey diyemeyiz. Hatta dolaylı yoldan hepsi bizim istemediğimiz yerlere gidiyordur bununda başka açıklaması yok. Fakat bunu düzeltecek olan benim yasalarla pusulama gelen partiye oy vermem değil. Devletin aksiyon almasıdır. Almıyorsa ya devlet yanlış yapıyordur ya da bize yanlış anlatıyordur. chpnin hdpyle bağı nasıl meşruysa akpninde hüdaparla bağı o kadar meşrudur burada sorun Kürtler sorun yaşamıyor demekle çözülmüyor onlar siyasi partiler biz onlardan artık ne koparabiliriz bu ülke için düşüncesinde olmak zorundayız. Artık devlet farklı bir kavram ülke farklı bir kavram oldu. Devlet partilerin ülke bizim. Filler tepişiyor ben sen aman ne sorunu var diyip susturuluyoruz. O ter*rist bu ter*rist diyip kavga ettiriliyoruz.