BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elbette hamas ve hizbullah kadar pkk ve pyd de terör örgütüdür, el kaide ve taliban, ışid ve boko haram da terör örgütüdür. Tek tek tüm dünyanın terör örgütlerini yazacak halim yoktu, sadece İsrail'in çatıştığı iki örgütü yazma gereği duydum, siz özellikle pkk pyd yazınca sanki onları terör örgütü olarak görmüyormuşum gibi oluyor, bunu yapmayın yanlış anlaşılabilir. Tek tek tüm örgütlerin sıralı tam listesini buraya yazamam, yazamadıklarımı da destekleyecek halim yok, terörün her türlüsü kötüdür, kaldı ki birilerinin kuvayi milliye dediği hamas islami terör örgütüne bile terör örgütü diyorsam pkk pyd hakkında neler düşünüyorumdur tartışmaya bile gerek yok. Bunu " Milli " hassasiyetiniz ve Azerbaycan vurgunuzdan da anladığım üzere " Milliyetçi " yönünüzden dolayı yaptığınızı anlayabiliyorum.

Neyse, beni biliyorsunuz dinci ümmetçi olmadığım için olaylara daha tarafsız bakabiliyorum. İki tarafın da dinine veya ırkına mensup olmadığım için son derece tarafsızım. Bu iki tarafın bir şekilde ırkına veya dinine mensup kişilerin tam olarak tarafsız bakamayacağını düşünüyorum. Hamas, bir insan neden yüzünü saklayarak yer altlarında gizlice yaşar? Bu bize bir fikir veriyor. Gıda, su, yakıt, ilaç vs. her şeyini İsrail sağlıyor bu Gazze'nin ama yemeyip içmeyip binlerce füze elde etmişler ve yedikleri kaba pisleyerek on binlerce füzeyi hedef gözetmeksizin İsrailli sivillerin üzerine fırlatıp milyonlarca İsrailli sivilin canına kast etmişler. Örgüt kararı ile organize bir şekilde binlerce örgüt mensubu sivilleri acımasızca hedef almış, öyle 10-20 kişi falan değil başkalarının uydurduğu gibi. Okullara, sivil binalara ve hastanelere füze rampası kurup hedef gözetmeksizin sivillere füze fırlatan bu teröristlere İsrail füzenin geldiği yöne füze rampasını imha atışı yaptığında sivil bina yıkılmış, hastane çökmüş vs. diye suçlanacak tek taraf o füze rampasını kuranlardır yani hamas. Bu örgüt Gazze şeridinde %90 desteğe sahip, Filistin'i oluşturan diğer yarı Batı Şeria'da ise esamesi okunmaz, orada El Fetih daha güçlüdür ve doğru dürüst olay bile olmaz Kudüs gerilimi hariç. Şeria'da neden hastaneler okullar sivil binalar zarar görmüyor da Gazze de oluyor bunlar? Çünkü orada hamas var.


https://www.youtube.com/watch?v=oC6-rl4WDek


Bu videoda gazeteci Yılmaz Özdil net şekilde haması tarif etmiş, yarım saatine üşenmeyecek olanlar izleyebilir, az üşenenler 1.25x ile izleyebilir. Bu hamasın kuruluş felsefesinde Müslüman Kardeşler denen Mısırlı terör örgütü ile aynı amaçlar var, Müslüman Kardeşler denen örgütün ise kuruluş amacı Hilafeti kaldıran Türkiye'ye ve Atatürk'e olan düşmanlık var, neredeki bir mesele taa bize kadar uzanıyor. Gerçi Filistin'in bize yaptıkları hainlikleri saysak buradan Kudüs'e yol olurdu. Bu hamas denen terör örgütünü sırf inancınız veya ırkınız ortak diye sevmeyin, kardeş görmeyin. Terörist bir kardeşiniz olacağına terörle mücadele eden İsrail gibi düşmanınız olsun çok daha iyi. Benim ekmeğimi suyumu İsrail vermiyor, fonlamıyor, vatandaşlık vermiyor veya alkışlamıyor. Ülkesine füzeler yağarken halkını koruyan İsrail'i haklı buluyorum işte o kadar. Vatandaşını füze rampalarına kalkan yaparak ölümlerine doğrudan sebep olan hamas'a sempati besleyeceğime dünyaya bilim ve üretim bakımından sayısız faydaları olmuş nitelikli insanların olduğu İsrail'i desteklerim çok daha iyi.
Hemfikiriz.