songuku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zamanında üniversitedeyken komilik yaptım ilave olarak hizmet sektöründe de çalıştım. Şen şakrak olmak zorunda değil fakat olumlu ve saygılı olmalı olamıyorsa yanlış sektörde çalışıyor demektir. O güne özel bir durumda sizin şanssızlığınız diyebilirim.
ESSA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dert sıkıntı her zaman olabilir kendini kötü hissediyorsan amirine patronuna vs dersin kenara cekilirsin. Tabiki guleryuzlu olmak zorunda işletmeyi temsil ediyorsun.
DOS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir "işçi" her zaman müşterinin isteklerini ne olursa olsun yerine getirmek zorundadır elbette insanız hepimizin kötü zaman geçirdiği dönemler sorunlu dönemlerimiz vardır fakat müşterinin isteğini yerine getiremeyecek kadar kötü durumdaysa çalışmamalı kafasını toparlayana kadar fakat üzgün olur morali bozuk olur gülmeyebilir ya da ciddi oldu diyede yargılanmamalıdır işini yapıyorsa eğer saygısızlık etmeden kimin ne yaşadığını bilemezsiniz. Fakat birde kıl müşteriler mevcuttur kendisini yukarlarda gören onlarda mümkünse insan içine çıkmasın en uyuz olduğum tiplerdir allahmısın birader sende etten kemiktensin çalışan nasıl sana hizmet etmek zorundaysa sende ona hoşgörülü saygılı sevecan olmak zorundasın çok küçük örnek bir sipariş verdiysen siparişin ve aldığın hizmet seni memnun edebiliyorsa teşekkür etmeyi öğren paranla hizmet alıyor olsan da basit bişey.
cryptexio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hizmet sektöründe olmak zorunda hocam, Her ne kadar zor ve kötü bir gün geçiriyorsanız karşınızdaki müşteriye güler yüzlü olup mükemmel hizmeti vermeye çalışmalısınız.. O yüzden bir mekanın kalitesini yemeklerden önce garsonların davranışları belirler. Eğer güzel bir hizmet verirlerse benden güzel bir bahşiş alırlar..

eğlence sektörü özelinde sizlere katılıyorum hocam. bir mağazaya girsem öyle bir beklentim olmayabilir, fakat sonuçta restauranttır, cafedir, bardır, plajdır, buralar insanların zaten stres atmaya gittiği, günümüzün o yoğun ve baskıcılıgından 2 saatliğine de olsa kurtulmak istediği yerler, bir de oraya gidip asık suratlı birisinden, triple karışık hizmet almak zorunda değil kimse diye düşünüyorum.

real2018 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vakti zamanın da garsonluk yaptım güler yüzlü değildim, Paso tiye alırdım kişileri ama hoşlarına giderdi mesela, "İki çay alabilir miyiz derlerdi bende alabilcen mi derdim" hoşlarına giderdi. 😅
hocam güleryüz zaten sadece gülen bir suratla olmaz ki, çok ciddi durursunuz ama sizin gibi samimi bir davranış da sergileyebilirsiniz. Hatta bunu yapmak zorunda dahi değil garson, ama tavırsız şekilde işini yapması yeterli.

eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eğer küfretmedikçe,kaba sözler söylemedikçe,direk sizi ve ailenizi hedef almadıkça umursamazdım.belkide bir daha görmeyeceksiniz birbirinizi.şikayet etmezdim yerinizde olsaydım bu durumda.sizde biraz vicdan yapmışsınız hata mı ettim diye.hata demiyelimde boşverseydiniz daha iyi olurdu
hocam işte her zaman boşveremiyorsunuz, garson kadar siz de kötü bir gün geçirmiş olabilisiniz. kaldı ki bence ailecek keyifli vakit için gittiğimiz bir mekanda, suratsız ve negatif tavırlı, afedersiniz s ile gidin der gibi bir şekilde hizmet veren bir çalışan ailemi mental anlamda hedef alıyor demektir. Kimse güler yüzlü olmak zorunda değil, fakat tavırsız bir şekilde pozitif hizmet sunmak zorunda bence. Sonuçta herkes insan herkesinderdi sıkıntısı var ama o tür mekanlar insanların günlük stresini atmaya gittiği yerler zaten. Yoksa millet gider evinde yer, garsonun tribini çekmeye çekmiyor ki o kadar zahmeti.

Son olarak kaba olmak, küfür etmek sadece sözle olmaz ki, insanın üzerinde olumsuz bir enerji varsa, sesini dahi çıkarmadan bunu bakışları ile bile yapabilir.

DsquaR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana kalırsa sürekli güler yüzlü olmak zorunda değil ki bende öyleyim bazen pozitif bazen ise çok negatif olabilirim kişinin o gün veya o hafta içerisinde yaşadıklarına bağlı ,İşçi belli etmemeye çalışsa da bir yerden sonra böyle size gösterilen tepkiler gibi patlak veriyor işte , İşçi her ne kadar pozitif olsa da bazı müşterilerde insanın burnundan getiriyor, mesela bir serviste yapılabilecek işi müşteri işçiye 4-5 serviste getirtiyor bu durumdada işçi ister istemez kendi yaşam stresinin verdiği sıkıntı ,yüksek saatler çalışıp karşılığını alamamak, gelecek kaygısı ,ekonomomik kriz,sağlık sıkıntıları vb faktörler ister istemez sürekli işçinin çalıştığı saatler boyunca kafasında oluyor , ve böyle mekana gelip emri vaki konuşan egoist müşterilerin tepkilerine ister istemez sinir oluyor ve böyle yüz asıklığı oluyor . Valla bende öyle bunu kimse değiştiremez ama kalkıpta durduk yere sürekli müşterilere yüz asmak da işte bu anormal bir durum bunu da belirteyim.

Bende şey takıntısı var ,misal bir bayan veya bir beyfendi geliyor simit poğaça veriyoruz . Afiyet olsun diyoruz adamlar hiç sağolun veya teşekkürler gibi söylemde bulunmuyor buna sinir oluyorum zorunda değiller ama söylesende bir şey kaybetmezsin yani nezaketen müşteri böyle yaptıkça işçide doğal olarak surat asar ben öyleyim yani adamın fanı değilim ki afiyet olsun diyorum zorunda değilim . Misal emri vaki davranıp böyle işçilerle üst perdeden konuşan egoist müşterilere de uyuz olurum hatta gıcıklığı 1 dk da yapacağım işi uzatıp 3-4 dk da yapıyorum takıntım var birde yalaka işletme sahiplerini uydurduğu kıytırık bir söz var Müşteri Daima Haklıdır . bu sözede gıcık oluyorum müşteri her zaman haklı olamaz ,İşçide her zaman haklı olamaz bu olay bu kadar netttir.
Müşteri her zaman haklıdır lafı bence de safsata. Her hizmetin özü ticarettir kimse kimsenin kara karışa kara gözüne para vermiyor, bir taraf para verir bir taraf ürün ya da hizmet. Çıkarlar gibi, saygı da, haklar da, anlayış da, risk de herşey karşılıklıdır.

Hayatım boyunca bana ters davranmayan kimseye ters davranmadım. Üzerime kazara su döküp sırıl sıklam eden garson oldu, şampuan var mı diye espriye vurdum, servis yaparken yemeğin içine birşeyler döken garson oldu, şef garsonun farkettiğini gördüm, ekstradan yüksek bahşiş bıraktım, çıkarken garsona teşekkür ettim ki başına iş gelmesin diye. Kibir, üstten bakış, ya da çekilmezlik hangi tarafta olursa olsun can sıkıcıdır.

Ne bir müşterinin kibirle garsonların canını sıkmaya, ne de garsonların özel sorunları sebebi ile müşterilere negatif enerji vermeye hakkı yok bence.