Selamlar, ilgili alanda hem bir hizmet sağlayıcı hem de forumda geçmişte şikayet kısmında çalışan biri olarak birçok denetim aracı maalesef hatalı sonuç verebiliyor.
Bu sonuçlar programların eksiği değil elbette bazı yazım dili kalıpları ai ile eşleşiyor istemsiz de olsa.
Tabi ki birebir ai kullanımı varsa Misafir; hocamın aracı %90 85 vs Yapay zeka ile yazılmış uyarısı veriyor.
Ancak %100 insan eli ile yazılan 10 15 içerikte %2 den %30 lara kadar AI ile yazılmış diyebiliyor.
Bu yazılarda içeriği aldığınız kişi ile aranızdaki güven devreye giriyor maalesef.
Kendiniz oturup yazsanız da ai oranı çıkabilir zira bazı yazım dili kalıpları dediğim gibi ai ile eşleşebiliyor.
Aynı durumun tersi de olabiliyor bu arada AI içerik yazılıyor bir iki özne yüklem kalıp anlatım değişimi yapınca %90 insan yazmış çıkabiliyor. Fakat içerik ai yazım.
Umuyorum ki yazan arkadaş güveninizi kıracak bir şey yapmamıştır.
Ancak şikayet konusunda kesin sonuca varmak bu tarz bir durumda mümkün değil.
Bence şüpheniz varsa kişi ile görüşün belki revize veya iade teklif edebilir ya da ben elle yazdım sorun yok diyebilir.
Şahsen ben olsam memnun kalmadığınız için iade veya revize alternatifi sunardım.

Biraz uzun yazdım @dikmenofficial; hocam kusura bakmayın 😊