Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bende bu konu üzerinde araştırıyorum en kolay yöntem sanırım plaka tescilleyip römorklu tiny house almak
birde birisinden şunu duydum tarla vasıflı taşınmaza tiny evi dikiyosun sonra ceza yazıyorlar cezayı ödedikten sonra kapı numarası alıyorsun diye birşey duydum doğruluğu nedir?
son sorum ise instagramda gördüğümüz tiny ailesi diye başlayan reklamda toprak satıyorlar bungalovu değil, bu taşınmaz arsa vasıflı mı bunlar nasıl prosedürü hallediyor legal mi ?
Plakalı ruhsatlı olan tinny houseler artık mobil yaşam alanı olarak geçiyor. (Sanırım bu şekildeydi) bu yapıları belediye sınırları içerisinde komşularınızı rahatsız etmeyecek şekilde size ait olan ya da kiraladığınız her hangi bir yere koyabilirsiniz (kapm alanı gibi). Belediyeler tinny house yi sabit hale getirmediğiniz sürece ceza yazamazla hukiki olarak. Ancak durumdan habersiz olan belediyeler ceza yazmak istiyor, itiraz etmelisiniz resmi olarak. Ceza yazarlarsa mahkemeye vermelisiniz cezanın iptali için. Ancak evinizi sabit hale getirip elektirik, su, kanalizasyon bağlarsanız belediye haklı olarak ceza keser. (önce evinizi eski hale getirmenizi isterler)

Ceza örnek videoları

https://www.youtube.com/watch?v=Y9AGJrVJtMM

https://www.youtube.com/watch?v=vruKtwpTkcA

Tinny house koyulabilen araziler yapıyorlar şu anda. Bunlar kapm alanı gibi sanırım. Genelde tinny house yapan firmalar yapıyor bunu şimdilik. Tinny house u oradan alıp onların imar aldığı araziye koyabiliyorsunuz. Çünkü alt yapısını, ruhsatını daha önceden alıp, tarlayı kamp alanı (sanırım) şeklinde imara açıyorlar ve altyapıyı yapıyorlar. Aslında konu sahibine bu örneği vermiştim.

Size ilginç gelen bir örnek vereyim.

Kanunlarda açıklar daha doğrusu fırsatlar bulunuyor. Kanun ve yönetmeliğe göre tarla ya da arsa dahi olsa sabit yapı yapamazsınız. Ancak ticari amaçla o araziyi, arsayı değerlendirebilirsiniz

Örneğin, benim 9 aydır vergisini verdiğim kişisel işletmem var. Bu işletmeye bağlı youtube kanalı açtım. Tinny house yapımını videoya kaydedip yayınlıyorum. Böylece Yüksek maliyetleri (fatura aldıklarımı) gider gösteriyorum. Ve arazime konteyner koymamda "yasal olarak" bir sorun yok, tinny house yapımı kanalım için ticari faaliyet Bu süreçte de ruhsatımı çıkarıp şantiye ofisi olarak değerlendireceğim. (yasal hakkım - arazime yapı için müteahhit belgem var)

Tinny house, bungalov yapan firmalar nasıl örnek yapılarını koyabiliyorlar bunun gibi düşünebilirsiniz.

iyi forumlar.