çok basıma geliyor, php ile düzenleme yapılacak diye ilan açıyorum veya benzeri, whatsapp'tan 30 tane adam yazıyor hepsinden nick istiyorum ya yeni hesap ya da 3 5 ticareti var. farklı nick atanlar da oluyor, onay için profilime mesaj atın diyorum ses seda yok. onlar direkt eleniyor. fiyatta çok ucuz veriyorlar, önden ödeme yapmam profilim sağlam diyorum, ok iseniz başlayalım gibisinden. önden olmazsa çalışmam diyor. gelen 30 kişiden 20 tanesi eleniyor, geri kalan arkadaşlarla konuşuyorum. Zaten forumdan artık iş verince bazı sektörlerde kesinlikle önden ödeme yapmama kararım aldım, özellikle yazılım sektöründe. çok niş bir sektör ve herkesin harcı değil. hepimiz de dijitalde işler yapıyoruz ve yazılım kaçınılmaz bir alanımız. sağdan soldan video izlemekle de yazılım işi yapılmıyor. velhasıl sırf bu olaylardan ötürü forumun ciddi kurallar getirmesi gerekiyor bence. geçen hakan binici diye bi vatandaşa önden 1k ödeme yaptım, 3 gün sorna tüm ödemeyi istedi bende atmadım. işi falan da teslim etmedi. engelledi her yerden. icra yolu ile parayı bekliyorum.