etiket için teşekkür ederim. imzaya nasıl eklerim banner altına bakmam lazım
Konu sahibinin sorusuna gelirsek, arsa, tarla bağ bahçe fark etmeksizin, ruhsat olmadan sabit bir yapı yapılamaz. sabit yapı yapmanın tarla için şartı 5 dönüm olacak, bu şekilde taban alanı max. 75 m2 olacak şekilde bağ evi ruhsatı alınabilir, 5 dönüm altında ise tarlada hayvancılık yapmak gerekli. Ruhsat alabilmek için hayvan damı olmalı sonrasında çoban evi için ruhsat alınabilir.
Tinny house istediğiniz yere izin almadan koyabilirsiniz.
ANCAK tinny house sabit hale getirilemez, elektrik, su alınamaz, çukur eşip kanalizasyon yapılamaz. Bunlar yapılırsa sabit hale gelir ve ruhsat gerektirir. ruhsat olmadığından belediye, önce kaldırmanızı ister süre verir, yapmazsanız sonra ceza yazar. zorla kaldırma işlemi uygulayabilir.
b amaçla Tarla alacaksanız, elektriğe yakın, suya yakın olması önemli, resmi kadastral yolu olmalı. bunların fiyatları da yüksektir.
200k ya tinny house olmaz. öyle fiyat veren varsa size oyuncak veriyordur. Ortalama yaşanabilir tinny house 500-600k aralığından 3-4 milyona kadar çıkabilir.
hocam bende bu konu üzerinde araştırıyorum en kolay yöntem sanırım plaka tescilleyip römorklu tiny house almak
birde birisinden şunu duydum tarla vasıflı taşınmaza tiny evi dikiyosun sonra ceza yazıyorlar cezayı ödedikten sonra kapı numarası alıyorsun diye birşey duydum doğruluğu nedir?
son sorum ise instagramda gördüğümüz tiny ailesi diye başlayan reklamda toprak satıyorlar bungalovu değil, bu taşınmaz arsa vasıflı mı bunlar nasıl prosedürü hallediyor legal mi ?