Merhaba,
Yaklaşık 4 ay önce .ru uzantılı domainimin süresi bitmeden önce transfer için
@domainnameapi; paneli üzerinden başvurdum. .ru alan adının transfer kodu olmadığını ru center dan yapıldığını söylediler ve link verdiler. Fakat .ru domain adresimi domainnameapi kendi bilgileri ile kayıt etmiş ve bu yüzden domain üzerinde hiç bir işlem yapamıyorum. Transfer edeceğim yerde daha uygun olmasına rağmen süresi geldiği için mecbur kalıp domaini domainnameapi den uzaktmak zorunda kaldım.
Uzattıktan sonra taşımak istedim ama yine yardımcı olmadılar. Domain üzerinde bir proje geliştiriyorum 4 aydır açtığım taleplere sürekli ilgilenicez cevap vericez diyip aylar geçiyor. Bu yüzden domainnameapi deki yüzlerce domainimin hepsini taşımaya karar verip büyük çoğunluğunu taşıdım ve devam ediyorum. Bu firmada domaininiz varsa
dikkatli olmakta fayda var. Ben 5 yıldır bu firmayla çalışıyordum yaklaşık 200 üzeri domainim vardı, son zamanlarda api ile hep sorun yaşadım, destek deseneniz çok yavaşdı ama parasını ödediğim domainimi bana vermedikleri için bu bardağı taşıran son damla oldu.
.ru domainimi transfer etmek istediğim firmaya domainnameapi içinde bayi transferi yaptım,transfer için kendileri ilgileniyor artık ama kendileride bir çok talep açmasına rağmen onlara da yardımcı olmuyorlar taşıyabilmem için.
Bu firmayı Ru Center a
şikayet edeceğim, Türkiye de de nereye şikayet edebilirim ve hakkımı arayabilirim bilgi verirseniz sevinirim. 4 ay bekledim yeterince beklediğimi düşünüyorum artık gereği neyse onu yapıcam. Ödemelerim, destek taleplerim vs hepsi elimde mevcut.
.com .net gibi domainlerin transfer kodu geliyor kendiniz taşıyorsunuz ama farklı uzantıları olanlar dikakt etsin aynı şey başınıza gelebilir, kendinizin sandığınız domain sizin olmayabilir.