Bir alanda üstün zeka yetenek ve beceriniz varsa, ancak o zaman ÇALIŞMA VE SEBAT işe yarar. Eğer ortalama beceriye sahip biriyseniz önünğüzde her zaman yüzlerce çakalla mücadele edeceksiniz. İş alanlarının hemen hepsi mafya gibi insanlar tarafından kuşatılmış durumda.
Gerçek girşimci bence, sorunları kusurları hataları görüp yeni çözümler üreten kişidir.
Ayrıca başarı için iki önemli etken esas alınmalıdır. 1* Sevdiğiniz bir iş alanı olmalı. 2* yeteneğiniz zekanız bu işe yatarli olmalı.
Ben yıllarca elektronik hobi ile uğraştım. Ama kendimi geliştiremedim. Webmasterlık ve php işine meral sardım, yine zekam yetmedi. Sevdiğim iki alanda başarı kazanmam mümkün olmadı, olmaz da.
Ancak bahçe çiçek tarım gibi alanları da seviyorum. O alana yönlendim. Ayrıca cafe kampçılık turizm gibi alanlara ilgi duyuyorum.
Şimdi tüm bu alanları ilgilendiren bazı projelerim var. Adım adım ilerlemeyi düşünüyorum.
Bir insan sevmediği bir işte zorlanarak başarı sağlayabilir. Ancak hayatını çürütür. hayatı ıskalayan bir başarı başarı değildir. Kendi kendien zulmetmektir.
Öncelikle sevdiğiniz alanları tespit etmelisiniz. daha sonra kendi gücünüzü yeteneklerinizi imkanlarınızı tespit etmelisiniz.
Çok doğru bir değerlendirme olmuş.