Hocam karşınızda ki kişi konuya gayet olgun şekilde davranmış ve sizlerin markasını sizden daha iyi araştırıp projesini hangi yönde yürüteceğine karar vermiş. Farkındaysanız mesajında da sizin başvuru alanınızı kapsamıyor diyor. Benim elimde de appleairpods.com.tr var mesela, ben bu domain üzerine e-ticaret sitesi kurar veya markayı karalamaya yönelik faaliyette bulunursam doğrudan suçlu olurum, hiçbir avukatı veya yetkilisi muhattap dahi olmaz. Ama domain 2 yıldır bende ne bir apple yetkilisi yazdı aradı nede vekili, ben bu domain üzerine gayet blog sayfası kurabilir, kişilerin sorun yaşayabileceği durumları ele alarak bilgilendirme yapabilirim. Yani demem o ki, arkadaş sizlere gayet güzel şekilde durumu izah etmiş, sizler bu durum üzerine ya mahkemeye taşır şansınızı denersiniz ( ki bu durumda da domainler ilk alanındır mantığı geçerlidir. ) yada tamam deyip olan durumu kabul edersiniz. Sonuç olarak com.tr alımlarına devletin bir kurumu müsade etti, insanlar kafalarına göre hadi gideyim de alayım demedi.