nurettinselcuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Genel olarak sizlerin ne düşündüğünü merak ettiğim için konuyu açtım.

İkinci el kategorisinde vb çok dolaşırım, uygun bir ürün vb görürsem pm atarım çok ticarette yaptım ama açılan 10 ilandan 9'u saçmalıktan öteye geçmiyor benim gözümde.

Örnek verelim, yeni bir macbook pro sıfırı 80 bin tl, 6 aylık bir cihaz için istenen ücret fiyat konusunda şanslıysanız 65 bin tl olsun.

Cihaz hatasız. 65 bin iyi fiyat gibi geliyor satana.

Ama saçma kısım şurda başlıyor, ürünü sıfır alırsanız bugün her kart vade farksız 6 ay taksit yapıyor.
Aylık ödemesi 13.300 tl oluyor.

Sıfır ürünü almak isterseniz nakit ödemeniz gerekiyor 65 bin tl nakit ödemeniz gerek.

65 bin tl ye %57 faiz ile 6 ay faiz'e koysanız, 84 bin tl civarı paranız oluyor.

Beklemek istemediğiniz takdirde yine ürünü faiz'e koyduğunuzda ve mevduat faizinden her ay taksit miktarını çekerseniz arti da paranız kalıyor.

Hem sıfır cihaz alıyorsunuz, garantisi vb sıfırdan başlayan hem cebine para kalıyor.

İkinci el ürün alıp satmak ucuza kredi çekmek gibi bir şey olmuş, bu piyasada gerçekten kim alıyor bu ikinci el ürünleri bilmiyorum, öyle içimi dökmek istedim.

Ürün fiyatlarının öyle feci düzeyde artmadığı bir dönemdeyiz bir yıldır. 1yıl önce aldığım macbook sadece 7 bin tl zamlandı 1 yılda ve ben 12 ay vade farksız taksitle aldım.
Herkes araba fiyatlarındaki vergiden şikayetçi değil mi bu ülkede?

Devlet min %32 - Ortalama %100-200 vergi koyuyor.

(32 şöyle. 100tl lik düşük güçlü elektrikli %10 ÖTV ile 110, %20 kdv ile 132TL oluyor. )

Peki 5-10 yıllık araçların yurtiçi yurtdışı fiyatına baktınız mı? 5-10 kat fark var modele göre. Nedense kimse şikayet etmiyor. Ama devletin aldığı vergi herkesin dilinde.