Toplanan eski plakaları hurdacıya satıyorsunuz doğru mu 😀
Geçmişe yönelik vermiş olduğumuz vekaletleri nereden sorgulayabiliriz.
Hocam yanlış bilmiyor isem 2016 ve yeni vekaletler e-devlet üzerinden vekalet yazdığın zaman noterler birliğince sisteme girilen verdiğin vekaletleri görebilirsin. 2016 ve öncesini vermiş olduğun notere gidip sorgulatman lazım, farklı bir noterde yine farklı bir noterde verilen vekalet görünmez.
Ticaretten önce parayı notere versek, ticaret gerçekleşince para transferini noter gerçekleştirse daha iyi olmaz mı?
Dolandırılmanın önüne geçilmesi için
Hocam gayet mantıklı, zaten bize de araç satış esnasında çok teklif geliyor, para saydırma, kontrol felan fistan fakat yapmıyoruz bu istekleri, yarın öbür gün dönüşü kötü olabilir, sahte vs. çıkarsa hesap veremeyiz, üst düzey para sayma/kontrol cihazlarımız yok, bildiğim kadarıyla böyle bir uygulama yapan noterde yok. Genellikle bankada saydırıp geliyorlar.
Merhaba, örneğin bir taşınır veya taşınmazım var birine satışını yaptım. O kişiyi sınırlandırabilir miyim? Şu tarihte satacaksın veya ben ölmeden önce satamayacaksın diye? Bunun için nasıl bir işlem yapılması gerekiyor, sadece noterde işlem yapmak yeterli midir?
Hocam tam olarak anlamadım valla, birine bişeyin satışını verdikten sonra pek müdahale edilebileceğini zannetmiyorum, daha önce böyle bir şey duymadım
Bunun için Takasbank var hocam, resmi kuruluş tam da dediğiniz işlemi yapıyor cüzi bir komisyona.
Hocam bir ara noterlik bilgi sisteminin bir uygulaması kullanılıyordu şuan ne durumda bilmiyorum güvenli ticaretti galiba adı, para havuzda kalıyordu araç satış işlemi vezneden geçtikten sonra yani alıcının adına geçtikten sonra para satıcıya geçiyordu. Son zamanlarda hiç kimse yapmadı