elinizde nakit getirecek ve değerinin çok fazla altına gidecek ihtiyacınız olmayan bir şey varsa onları hızlıca çıkarın.
elinizdeki nakitle birlikte tüketimlerinizde tasarrufa giderek önce sizi rahatlatıp vade kazandıracak şeylere yoğunlaşın. mesele ziraat kartlarda nefes diye bir şey var. borcun yarısını ödeyince kalanı faizsiz taksitlendiriyor vs. gecikme varsa da gecikme giderilince kartlar bu tür imkanlar sunuyor ve normal kredilerden daha avantajlı olabiliyor. şu anda kredi kullanabiliyor olmanız güzel bir şey. bu durumunuzu daha geriye düşürecek bir şey yapmayın sakın.
normalde bu tür durumlarda insanlar şu hatayı yapıyor, hiç bir şey olmamış gibi tamamen batıncaya kadar tüketmeye ve gelecekteki beklentileri ile durumlarını daha kötüleştirmeye devam ediyor ve sonra saçma bir kaç hareket daha ekleyerek (tefeci telefon alıp satma saçma faizli krediler gecikmeler ve icra takibi vs) son noktaya geliyorlar.
sizin son noktaya gelmeden buraya konu açıp fikir almanız ve bir şeyler yapmaya çalışmanız olumlu.
mutlaka yaptığınız bir yanlış var ki bu duruma gelmişsiniz kesinlikle sorunu kendinizde arayın bir şeyleri daha iyi yapın. ülke kötü vs derseniz daha kötü duruma gelirsiniz. daha çok kazanmaya çalışın daha az harcamaya çalışın borçları makul şekilde yapılandırıp likit durumunuzu iyi tutarak kredibilitenizi bozmadan bu durumdan kurtulun. asıl hedefiniz birikim yapmak olsun ve o noktaya çok hızlı çıkmaya çalışmalısınız. borcunuz çok basit bir tutar ben bunun kat kat kat kat altından kalkıp kurtuldum çok şükür. gençsiniz yaparsınız.
bu arada eski borçlarınız faizi düşükse ne yapıp edip düzenli ödeyerek devam ettirin. kart bile olsa %5 faizi varsa bunu geciktirdiğiniz için daha yüksek oranlı kredi ile kapatmanız yanlış, zarar etmemeniz lazım yaptığınız yeni işlemde. kafam rahat olsun diye bir şey yok. kafanızın rahat olmasını istiyorsanız bir süre kafanızın şişmesine ve çabalamaya razı olmalısınız. ayrıca imzamdaki konumu lütfen okuyun faydalanacağınızı umuyorum.
başarılar ve mutluluklar diliyorum.
Ben şu anda çözdüm gibi halkbankası onaylanacak %4'den.
3 ay geri ödemesiz alacağım.
Hatta 250,000 TL alıp kalanı değerlendireceğim. (Sabit gelirleri arttırmak için)
Fikirler için teşekkürler.