umarım natro değildir daha dün konusunu açtım. Diğer firmalarda öyle birşey yok herhalde hocam çünkü guzel.net.tr'de bir çok alan adımın süresi geçiyor kimisi 3 kimisi 10 ama böyle birşey yaşamadım hatta geçenlerde 20 günü geçen bir alan adım da oldu ama yine faturayı şişirmediler normal yenileme ücretini istediler.
Valla hocam maalesef bende ilk defa böyle bir durum yaşamadım ilgili firma ile. Yıllardır kendileri ile çalışırım, ilk defa böyle bir durumla karşılaştım ve çok şaşırdım. Kendilerine süreyi sordum, daha uzun olması lazım diye ama standart mesaj gönderiyorlar
"Alan adınızın bitiş süresi sonrasında ilk 20 günlük süreç geçtiği için şuan yenileme yapılmak istenirse 90$ +KDV cezai bedel ödenmesi gerekecektir. Bu bedel doğrudan registar firma tarafından talep edilmekte olup firmamız sadece ödemeyi registar firmaya iletmek ile yükümlüdür."
Benim burdaki amacım firmayı kötülemek değil asla, kendilerinden oldukça memnunum. Ancak uzun süredir böyle bir gecikme durumu yaşamadığım için, bu gibi gecikme durumlarında yeni bir gelişme mi oldu ICANN tarafında onu öğrenmek istediğimden bu konuyu açtım.
Google de bu konuyu araştırdığımda en az 30 gün ile 60 gün arasında bir süreden bahsediliyor.
Eğer yeni bir güncelleme varsa da, bu gibi gecikme konularında başka arkadaşlarla da mağduriyet yaşamasınlar ve bilgileri olsun en azından.
kendisi almıştır bence
öyle bir durum olamaz hocam

zira ticari bir alan adı.