ademkilic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Trendyol'da 2019-2020 yılları arasında mevcut mağaza işletmiş birisi olarak birkaç bilgi vermek isterim. Açıkcası Türkiye'de en popüler olan sanal mağazalardan birisi evet. Fakat özellikle sektörünüze nazaran çok fazla satıcı var.

1) O dönem aksesuar satışları yapıyordum. Fiyatlarımı uygun tutmama rağmen birçok satıcı benim neredeyse alış fiyatıma satış yapıyordu. Toptan almama rağmen.

2) Kargoları ücretsize çekmek müşterile için cazip oluyor fakat sizin giderlerinize de epey yansıyor. Özellikle iade kargoları ile kargo ücretiniz de ektra artıyor. Çünkü gitti geldi kargosu ödüyorsunuz. Kargo ücretli yaparsanız da satışlarınıza eksi yönde etki ediyor.

3) Trendyol komisyon oranları net bilgi olmamak adına şu an da %21.36 gibi düşünebilirsiniz . Bir süre sonra ne verdim ne aldıma dönüyor konu.

4) Eğer elinizde olmayan bir ürün satılırsa, veya ürün geciktirme, iptal gibi seçeneklerde Trendyol tarafından ceza kesildiğini unutmayın.

Aklıma gelenler bunlardı. Yaşamış olduğum durumları aktarmak istedim. Hayırlısı olsun sizin için.
ShoqTime adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben Bile EPİN Satışı Yapacaktım ADEL Yetkisi Diye Özel Bir Yetki Gerekiyormuş Bu Yetkiyi Mağazama Tanımlayın Dedim Şuanda Bununla İlgili Çalışma Varmış Bilmem Ne Varmış Vb. Sorunlar Çıktı
Yani Her Zaman Heryerde İlla Bir Sorunla Karşılaşıyorsun Bide Benim Ürünler Tek Kullanımlık Dijital Ürünler Kargo Yok Teslimat Yok Direkt SMS Yada Mail İle Teslimat
Seninkiler Fiziksel Ürünler Onları Düşünemiyorum Bİlene Birçok Sorun Vardır Şimdi Fiziksel Ürünlerin Teslimatlarında ALLAH Bilir .
İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar. İlk etapta mal cekmek kolay olacagi icin kadın giyim düşündük ama hakli oldugunuz kisimlar var. Bayanlar en ufak sorunda geri iade başlatır. Yazıcı ve yazici sarf malzemeleri de var aklimda. Ahşap organizer da var ama yazici daha agir basıyor. Bakalim henuz urun tarafinda karar veremedik tam olarak. Kadın giyim ama tek bir kalem seklinde de olabilir. Mesela sadece tayt ve turevleri vs gibi.