Trendyol'da 2019-2020 yılları arasında mevcut mağaza işletmiş birisi olarak birkaç bilgi vermek isterim. Açıkcası Türkiye'de en popüler olan sanal mağazalardan birisi evet. Fakat özellikle sektörünüze nazaran çok fazla satıcı var.
1) O dönem aksesuar satışları yapıyordum. Fiyatlarımı uygun tutmama rağmen birçok satıcı benim neredeyse alış fiyatıma satış yapıyordu. Toptan almama rağmen.
2) Kargoları ücretsize çekmek müşterile için cazip oluyor fakat sizin giderlerinize de epey yansıyor. Özellikle iade kargoları ile kargo ücretiniz de ektra artıyor. Çünkü gitti geldi kargosu ödüyorsunuz. Kargo ücretli yaparsanız da satışlarınıza eksi yönde etki ediyor.
3) Trendyol komisyon oranları net bilgi olmamak adına şu an da %21.36 gibi düşünebilirsiniz . Bir süre sonra ne verdim ne aldıma dönüyor konu.
4) Eğer elinizde olmayan bir ürün satılırsa, veya ürün geciktirme, iptal gibi seçeneklerde Trendyol tarafından ceza kesildiğini unutmayın.
Aklıma gelenler bunlardı. Yaşamış olduğum durumları aktarmak istedim. Hayırlısı olsun sizin için.