Herkese iyi akşamlar, arkadaşlar ismi lazım değil bir devlet bankasının genel müdürlüğünde çağrı merkezinde çalışıyorum, taksitli nakit avans birimindeyim sabahtan akşama Platinum kart sahibi müşterileri arayıp avantajlı teklif/kampanya diyerek %5 faizden avans kullandırtıyorum kullanmak istemeyen müşterilere de bi şekilde iknalar sunarak ikna etmeye çalışıyorum borç batağında olana da satıyorum haram diyene de satıyorum ama kendim hayatta %5 faiz oranından bir avans veya kredi kullanmam ülke şartlarında aşırı yüksek bir oran.
%5 düşük mü de avantajlı teklif diyorsunuz diyen müşterilere de işim gereği çok avantajlıymış eşi benzeri yokmuş gibi sunum yapıp satıyorum. Gariban amcanın biri açıyor bi şekilde ağzından girip burnundan çıkıp satış yapıyorum.
2 aydır bu işteyim son 1 aydır çok iyi gidiyorum ikna ve satış oranlarında fakat artık geceleri uyuyamıyorum kendimi insanları dolandırıyor gibi hissediyorum, ister istemez hep aklıma geliyor özellikle de yaşlı kesimi direkt evet olur diyor anlayıp bilmeden.
İşe girdikten beridir de hayatta işlerim hiç rast gitmiyor elimi neye atsam elimde kalıyor, son 2 ayda olanlar:
Bayiden 0 araç aldım aracın 10.gününde temizlerken bir anda havadan taş düştü bagaj kapağında küçük belli etmeyen can sıkan çizik oldu.
Araç brandanın altında olmasına rağmen biri topla mı bir şeyle vurmuş küçük başparmak gibi göçük olmuş (servis ücretsiz düzeltecek boyasız hasarsız)
Sonra aracın şoför tarafında camın üstündeki kuş pisliğini silerken camda geçmeyen küçük çizik oldu.
satıp borçlarımı ödeyeceğim dedim eski aracı satamıyorum araç elimde kaldı,
aracın hiç bi şeyi yokken ani olarak yüksek hararet ile birkaç sorun çıkardı,
bir yerini yapıyorum başka yer sorun çıkarıyor.
borçlarımı ödemelerimi düzenli yaparken olan bazı sorunlardan ödeme planlarım bozuldu
hiç bi konuda şansım doğru dürüst gitmemeye başladı neye elimi atsam illa sorun çıkıyor.
Bunlar işimden dolayımı başka bir şeyden mi bilmiyorum ama artık cidden işten de moralim bozuluyor kendimi *********** tefeci gibi hissediyorum. Sizce hep bu başıma gelenler yaptığım işten falan mıdır ?
Ben öyle muhafazakar dindar biri değilim sorsanız sadece dinim islamdır başka bildiğim yoktur ama bu konu beni çok etkiliyor Babam da bi yandan başka iş baksan falan diyor başına ne geliyorsa insanları kandırmaktan diyor.
Evet iş yerinde haklarım çok güzel haftasonu 2 gün iş yok, 20 Bin maaş + Prim (1K) + Günde 8 saat iş + Bol yemek + ikramiyeler, resmi izinler falan ama bilemiyorum artık.