ali13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bende bu ara bundan muzdaribim, fıtık için mr şart, priformis sendromu olabilir. kayroprakter yada fizyoterapiste gidebilirsin bu tarz durumlarda bir masaj bile açabiliyor. neopren korse ile beli sürekli sıcak tutabilirsin
Fizyoterapist arkadaşım ile konuştum, dediğiniz gibi sıcak pressler önerdi ve geçmezse gidip mr çektirmemi ona göre hareket etmemizi söyledi, teşekkür ederim mesajınız için masaj aklımda bulunacak

buraxklc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
At kestanesi kremi, ardıç kremi, mentol kremi kullanın. Aktarcıyım güvenle kullanabilirsiniz
At kestanesi kadar hayatımda işe yarayan bir şey görmemiştim ta ki buna kadar.. Maalesef bunda hiçbir işe yaramadı hocam, sadece ağrı kesici attığımda kıpırdayabilir bir hale geliyorum, teşekkür ederim yanıtınız için.

cuvelious adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sıcak bez tedavisi uygulayın. Çok düşük ihtimal ama fıtık patlaması da olabilir belirtilerini göstermeseniz de. Başka doktorlara da başvurun belki görülmeyen bir şeyi görecektir.
Evet bu gece de geçmezse yarın başka doktora gideceğim, teşekkür ederim yanıtınız için hocam. Uyguluyorum sıcak bez ve havlu şeklinde.

farukturgut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne yazık ki fizyoterapi ile ağrıyı azaltacak şekilde çözümü var hocam. 6 saatten uzun yatınca bende de aynk problem var 2 gün ağrısını çekiyorum, uyku sürenizi biraz azaltıp denermisiniz garip ama bende ayda 5/6 kez ağrı yapmaya başladı
Aslında çok fazla uyuyan birisi değilim hocam ortalama 4 5 saat uyku uyuduktan sonra alarmsız kendi kendime kalkıyorum, ağrı olmadan önce soğukta üstsüz, atletsiz idim evde 5 6 saat boyunca ona yorabiliyorum bir tek. Teşekkür ederim cevabınız için, Allah size de şifa versin.

inpaticaret adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun öncelikle. daha öncesinde de bu şekilde ara ara ağrı vuruyormuydu ? gece bacak kitlenmesi vs varmiydi. şuanda kalça bacak ağrısı yok demişsiniz röntgende fıtık oldugu belli olmaz MR çektirmek gerekir ama bel fıtıgı vs olsa sol bacaga vururdu kalçaya arkadan vururdu karıncalanma vs olurdu. yüksek ihtimal kas tutulması olabilir ağrı kesici kas gevşetici doğru tercih başlangiç olarak. gittiğiniz doktorda zaten ona uygun recete vermiş. harici bikaç gün takip edin ağrıda azalma vs olmazsa ilaçlara rağmen bir beyin cerrahına randevu alın o da muhtemelen MR ister sonuca göre hareket eder zaten.
Yok hocam hiçbir zaman ne kilitlenmem oldu ne de buna benzer bir bel ağrım Allaha şükür. Maalesef kafasızlığım heralde soğuk bir günde 5 6 saat üstsüz idim camımda açıktı o gün öyle yattım ve sabah bu haldeydim. Evet dediğim gibi herhangi bir karıncalanma veya kalçaya, dize ağrısı vurmuyor tek olay belimde. Kas gevşeticiler işe yaramasa da, majezik aldığımda yarım saat içinde yaşayabilir bir hale geliyorum ağrım %50 %60 oranında azalıyor. Geçmez ise yarın gidip mr çektireceğim, teşekkür ederim cevabınız için.

Winman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun aldığınız takviye ilacı gibi bişey var mı? Başıma geldiğinden soruyorum
Yok hocam klasik düz bir insanım, normal yemek yiyorum, takviye vitamin veya ilaç kullanmıyorum.

denizugurlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ağrı bacağiniza vurduysa bel fitiğina yakalanmişsiniz tek ve kesin çözüm MR çekimidir 2 kez ameliyat olan biri olarak önerim dediğim gibi bacağiniza vurduysa MR Çekilip ne sorununuz çözülüyor beyin ve sinir cerahisine gitmeniz gerekiyor yada alfoloji bölümüne gitmeniz gerekli
Yanlış okuma ihtimaliniz var hocam, hiçbir şekilde bacağıma veya kalçama vurmuyor sadece bel ağrısı ve ağrı kesici ilaç aldığımda majezik veya parol gibi %50 %60 oranında azalma oluyor, Allah size de bir an önce şifa versin, bugün de geçmezse garantiye almak için yarın MR çektireceğim, teşekkür ederim cevabınız için.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun fıtık kardeş Dediklerinin aynısın yaşıyordum Bel kayması + Bel fıtığı çıktı. Şu anda akut dönemdesin, sıcak su torbası koy bol bol beline.
Ben akut dönemi atlattım, hala sakıncalı hareketleri yapınca belim ağrır. Tavsiyem bol bol barfiks demirine asıl vücudun açılsın, barfiks çekme, sadece asıl belini ileri ya da geri bükme dümdüz aşağıya doğru asıl. biraz bu pozisyonda bekle.
Hemen ardından şu hareketi her iki bacağına da uygula 20 saniye bekle bu aşamada

Bende işe yarıyor, çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim, doktorumun ve yaşayanlardan duyduğuma göre belirtilerini yaşamıyorum, ağrıdan önceki gece soğukta üstsüz idim ve öyle yattım, doktora anlattığımda ona yordu, herhangi bir kalçaya ağrı vurması veya karıncalanma hissiyatım yok ama ne olur ne olmaz yarın da geçmezse MR çektirip garantiye alacağım, teşekkür ederim. Ekstra olarak hocam barfiks çekmek için gerçekten ayağa kalkabilmem gerekiyor ama imkansız gibi bir şey diyebilirim ağrı kesici aldığımda çok azaltıyor ama ağrıyı o zamanlarda deneyebilirim, teşekkür ederim tecrübenizi aktardığınız için, Allah size de şifa versin.