Bir tane iphone 5 telefonum var, geçenlerde açtım onu içinde işletim sistemi olarak ios 9.3 vardı. 2015 tarihli bir işletim sistemiymiş.
Bir video çektim, macbook'a atacaktım, dedim yandık şimdi bunu bu bilgisayara nasıl atacağız, kablo falan bulmak lazım, kızılötesi mi var bunda vs vs. Paylaşa bastım, airdrop var. Bastım 2 saniye de macbook'a geçti.
Sonra dedim Allah Allah bakayım bu telefon apple tv'ye yansıtılabiliyor mu? Evet. Airdrop 2011 yılından bu yana varmış.

Adam 15 yıl önce bir yol haritası çizmiş, belki gelecek 100 yıl için bir yol haritası bu. 2015'te çıkan cihaz, 2024'te çıkan cihazla birebir uyumlu olarak kayıpsız çalışıyor. Biliyorsun ki 2044'te de çalışacak.
Diğer tarafta android'e bakıyorsun, 15 yılda 25 kere farklı airdrop klonu yapmış. Yok android beam, yok nearby bunun gibi 20 tane farklı paylaşım app'i var. Neredeyse hiç biri birbiriyle bağlantılı çalışmıyor. Hala adam akıllı çalışan android to windows airdrop klonu yok.

Kısacası her şey kullanıcı deneyimi. Ekosistem, ekosistem diye boşuna söylenmiyor. Google'da bunu yapmaya başladı ama geçti artık ve yine adam akıllı bir şekilde bunu yapacağına zerre inancım yok.